Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Polští zase mířili řádit do Česka: Policie jim překazila domluvenou bitku!

Autor: pl

Tohle mohlo skončit velkou pohromou! Policisté měli v Odrách na Novojičínsku v úterý co dělat. Rozprášili tam sjezd fotbalových chuligánů z Polska, který se na české půdě plánovali pobít. 

O policejním zákroku vůči fotbalovým chuligánům informoval facebookový účet Události Ostrava. Podle informací zadržela policie celkem 17 osob poté, co se v lokalitě Heřmanovic začaly na lesní cestě sjíždět dodávky plné příznivců, kteří byli připraveni na domluvenou bitku s fanoušky jiného polského klubu. Jména mančaftů, které měli rváči zastupovat, ale zveřejněna nebyla.

„Policisté zkontrolovali 55 mužů, u kterých provedli bezpečnostní prohlídky. Na osobní svobodě jsme omezili 17 osob, které byly eskortovány a předvedeny na policejní služebnu za účelem zjištění totožnosti. Za přestupkové jednání v souvislosti s neprokázáním totožnosti jim byly uloženy pořádkové pokuty, a následně byli cizinci propuštěni na svobodu,“ citovaly Události policejní mluvčí Pavlu Jirouškovou. Kriminalisté z Moravskoslezského kraje totiž o plánovaném konfliktu věděli předem.

„Na místo byly vyslány policejní hlídky, ale také zásahová jednotka, speciální pořádková jednotka, kynologové, cizinecká policie a kriminalisté zabývající se problematikou extremismu,“ doplnila Jirouškovou, podle které měli u sebe cizinci prvky oblečení, které nasvědčovaly, že se připravují na fyzický střet.

„Potvrdilo se, že se jedná o fanoušky jednoho konkrétního fotbalového klubu ze sousedního státu, kteří očekávali fanoušky dalšího klubu ze zahraničí,“ uvedla mluvčí. Kde vlastně byli chuligáni sympatizující s jiným mančaftem? Mimo domluvenou lokaci. Skupina, která dorazila na místo, je varovala ohledně prozrazení plánovaného konfliktu.

Policisté na Novojičínsku zabránili konfliktu polských fotbalových chuligánů
Policisté na Novojičínsku zabránili konfliktu polských fotbalových chuligánů