Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Pohřeb volejbalistky Itumaové (†18): Zdrcené spoluhráčky a vzkaz do nebe!

Autor: pl

Pohřbít své dítě je to nejhorší, co se rodiči může přihodit. Tuhle noční můru si bohužel musela prožít Elizabeth, matka volejbalistky Julie Itumaové (†18), která minulý týden spáchala sebevraždu skokem z okna jednoho z istanbulských hotelů, kde byla ubytována společně se zbytkem mančaftu v rámci Ligy mistryň. Začátkem tohoto týdne proběhlo s hráčkou rozloučení v milánské čtvrti Bovisasca.

Definitivně to skončilo tam, kde kdysi udělala své první volejbalové krůčky. Itumaovou pohřbila rodina společně s přáteli a spoluhráčkami v milánském kostele San Filippo Neri, kam na poslední rozloučení přišly stovky lidí, ovšem rodina povolila smuteční proslov po bohoslužbě pouze jedinému.

„Julia byla geniální, prostě a jednoduše nejlepší,“ řekl během proslovu rodinný přítel Elias Malavazos Alexis, který pracuje jako výzkumník na Milánské polytechnice. Právě na univerzitě, kde pracuje, chtěla Itumaová studovat. Zajímala se hlavně o výzkumy v oblasti výživy. To už se jí ale bohužel nikdy nesplní. Na pohřeb dorazil kromě zmíněných i italský ministr sportu Andrea Abodi.

Po obřadu naložili rakev s mrtvým tělem do auta, které bylo obklopeno jejími spoluhráčkami z týmu Gorgonzola Novara včetně trenéra. Ty držely v rukou žlutomodré balónky, které následně pustily a nechaly je stoupat vzhůru jako vzkaz Itumaové do nebe. „Zase se uvidíme. Sbohem!“ zněla poslední zpráva mrtvé sportovkyně ve skupinovém chatu. Jakoby jí její kamarádky z palubovky chtěly pomocí balónků naposledy odpovědět…

Pohřeb volejbalistky Julie Itumaové (†18) byl velice emotivní
Pohřeb volejbalistky Julie Itumaové (†18) byl velice emotivní