Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Mrazivý závod stříbrného Nováka: Soupeři zmrzl penis!

Autor: TT

Kvůli třeskutému mrazu si po doběhu do cíle musel rozmrazovat svou chloubu ve stanu. Teplota až 15 stupňů pod bodem mrazu se nemile podepsala na švédském běžci na lyžích Callovi Halvarssonovi (34). Seveřan během závodu zcela ztratil cit v intimních partiích, poté o tom vtipkoval v rozhovoru s novináři.

Tenké obleky a spodní vrstvy lyžařům moc velkou ochranu před chladem a větrem nezaručí. To už pocítilo na vlastní kůži mnoho účastníků v zimních sportech. Čas od času pak někteří z nich musí řešit nepříjemné omrzliny, které se bohužel nevyhnou ani těm nejintimnějším partiím!

Takové trauma si při nedělním závodu SP s hromadným startem na 20 km prožil švédský běžkař Calle Halvarsson (34). V průběhu akce rtuť teploměru klesla až na rizikových -15 stupňů Celsia. Během šestého kola z osmi cítil rodák ze Sågmyry, že v dolních oblastech není něco v pořádku. Sice nakonec s velkým sebezapřením dojel až do cíle na solidním 18. místě, namísto oslav či hodnocení svého výkonu však kvapem spěchal do stanu kvůli bolestivým omrzlinám genitálií.

„Penis mi opravdu zmrzl. Musel jsem ho 10 minut zahřívat,“ potvrdil Halfvarsson švédskému listu Expressen kuriózní komplikace. „Byla to muka. Je to nejhorší věc, kterou můžete zažít,“ popisoval lyžař intenzitu bolesti, která byla podle jeho slov neúnosná.

„Je štěstí, že je moje druhé dítě už na cestě. Protože jestli budu takhle pokračovat, bude to v budoucnu těžké," povznesl se však nad tuto smolnou skutečnost, kdy vtipkoval o své potenci v důsledku častého vystavení extrémně nízkým teplotám.

Právě v tomto přenáročném závodě zaznamenal český běh největší úspěch uplynulé dekády, kdy karlovarský rodák Michal Novák (27) doběhl na senzační druhé příčce. Na stupních vítězů ho doplnily norští reprezentanti – první Jan Thomas Jenssen (27) a třetí Harald Östberg Amundsen (25).

Švédský běžkař Halvarsson si musel po doběhu do cíle ve finské Ruce rozmrazovat svou chloubu.
Švédský běžkař Halvarsson si musel po doběhu do cíle ve finské Ruce rozmrazovat svou chloubu.