Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Josef Hoffmann jde za fotky penisu na 5 let do kriminálu: Je to šok, přiznali parťáci z Baníku!

Autor: nem

Život po fotbalové kariéře nemusí být žádný med, leč pořád platí: „Jaký si to uděláš, takový to máš.“ Mistr republiky z roku 2004 Josef Hoffmann (45) jde za pedofilii na pět let do kriminálu.

Zavřou se za ním vrata káznice a jeho někdejší parťáci z mistrovského týmu Baníku se zdráhají Josefovu hrůzostrašnému příběhu uvěřit. „Je to pro mě velké překvapení, protože to byl takový hodný, tichý kluk. Občas jsme se potkali v Karviné, ale nescházeli jsme se,“ pověděl Blesku gólman Jan Laštůvka (41), který tehdy český primát vychytal.

„Roky jsme se neviděli a já nejsem ten, kdo by ho měl soudit. Ale je to určitě šok pro celou veřejnost, a nejen fotbalovou,“ připojil bývalý excelentní útočník Miroslav Matušovič (43).

Vina a trest

Před devatenácti roky jásal Hoffmann v Ostravě s pohárem. V té samé Ostravě mu Krajský soud vyměřil pravomocný trest odnětí svobody za dětskou pornografii. Bývalý obránce Baníku Hoffmann posílal děvčatům, z nichž některým nebylo ani 15 let (nejmladší bylo 9!), snímky a videa svého penisu. Intimní záběry chtěl i po nich, a když se vzpíraly, vydíral je. V jeho počítači se našlo 631 fotek a 19 videí s dívkami, kterým ještě nebylo osmnáct.

„Jsem si vědom, jakou jsem udělal chybu. Ublížil jsem hodně lidem, potáhne se to se mnou ještě dlouho. Chci to napravit,“ činil pokání před taláry Josef Hoffmann. Spolupracoval s policií i státním zastupitelstvím, a proto dostal možnost uzavřít dohodu o vině a trestu na pět roků šatlavy.

Hoffmann v mistrovské sezoně Baníku Ostrava odehrál 12 zápasů. Dohromady nastřádal 73 startů v nejvyšší lize.
Hoffmann v mistrovské sezoně Baníku Ostrava odehrál 12 zápasů. Dohromady nastřádal 73 startů v nejvyšší lize.