Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Ignoruje svaz v personální nouzi služby velikána? Pavel Nedvěd exkluzivně: Nabídku nemám!

Autor: Petr Němec

Vykašlat se na borce, kterým by šel nároďák třeba i do horoucích pekel? Není to luxus? Zhusta přetřásané angažmá Pavla Nedvěda (51) ve svazové funkci je na vodě jezera Lago Maggiore.

Fotbalový nároďák vězí v zapeklité personální nouzi. Pro skupinu evropského šampionátu s Portugalci, Turky a sokem z baráže není manažer, není trenér. S variantou Pavel Nedvěd – Ivan Hašek (60) si právě teď fotbalové zákulisí notuje jako chvályhodní přispěvatelé s adventním koncertem pro potřebné. Je slyšet až u hladiny na kouzelném pomezí Piemontu a Lombardie, ale…

Muratore na skále

Nedvěd sice zarazil stavbu honosného pražského sídla v Divoké Šárce (pozemek ho stál bratru 35 milionů korun), ale na skále v podhůří Alp (dal za tu destinaci cirka 24 milionů v české měně) dál buduje luxusní usedlost pro sebe a svoji rajcovní lásku, popovou pěnici Daru Rollins (50). Jasně, na italské muratore – zedníky, kteří někdy drží siestu od rána do večera, je třeba dohlédnout, nicméně privátním tryskáčem by to bylo na sraz Součka spol. na Smíchově šup, šup. Kdyby ovšem přiletělo oficiální laso ze Strahova. Nepřiletělo!

„Nabídku nemám, jsem v Itálii,“ napsal Blesku nejlepší český plejer všech dob a bývalý viceprezident turínského kolosu Juventusu Pavel Nedvěd. A jeho bývalý parťák, s pětapadesáti góly, nejlepší střelec dějin národního áčka Jan Koller (50) se nad tím pozastavuje. „Nevím, co za tím je. Nevím, jak to vyřeší svaz. Za mě by bylo spojení Pavla s Ivanem to pravé. Pavel je ideální manažer. Velká osobnost a má i zkušenosti z klubu,“ pověděl legendární »Dino«.

„Co se týče manažera reprezentace, s trenérem se vzájemně ovlivňují, je potřeba, aby tam byla kompatibilita. Pracujeme na všem jako na celku."

- Petr Fousek, šéf fotbalového svazu

„Vzniká prostor se s ním dohodnout. Bylo by ideální, aby někdo jako Pavel Nedvěd jel na Euro v pozici ambasadora. Zastupoval by naši výpravu, byl by její tváří. To by se mi líbilo."

- Vladimír Šmicer, internacionál a šéf sportovní rady FAČR

 

Pavel Nedvěd řekl, že nabídku od svazu nedostal
Pavel Nedvěd řekl, že nabídku od svazu nedostal