Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Hvězdná extenistka Cibulková se žene za sexy tělem, ale... Odborníci varují před hazardem!

Autor: TT

Je na sebe tvrdá! Dominika Cibulková (34) se před několika týdny pustila do boje s nadbytečnými kily a průběžné výsledky i celou svou cestu za vysněnou postavou sdílí s fanoušky na sociálních sítích. Její kroky ale pořádně vyděsily odborníky!

Tělo Dominiky Cibulkové (34) bylo během sportovní kariéry zvyklé na větší zátěž podpořenou zdravým životním stylem. Proto když ukončila kariéru a stala se dvojnásobnou maminkou, začala nabírat nadbytečná kila trochu o dost snáz. Po porodu Jakuba se snažila sportem dostat zpět na původní váhu, ale opět otěhotněla, což znemožnilo její další snahy. Se svou figurou tak vůbec není spokojena. 

Dominika Cibulková se v důsledku toho rozhodla udělat těžký krok a získat zpět ztracenou formu stůj co stůj. Proces však vzala asi poněkud vážněji, než by bylo optimální. Jak píše dietoložka pro Nový čas pre ženy, drastický postup jí sice v tuto chvíli prospívá, ale v dlouhodobém horizontu může mít na její zdraví negativní dopad.

Někdejší vítězka Turnaje mistryň během pouhých 6 týdnů zhubla 6,7 kilogramů, ale odborníci bijí na poplach. „Celkový energetický příjem se pohybuje kolem 1200 kcal. Což, když se podíváme na to, že bazální metabolismus průměrné ženy Dominičina věku se pohybuje kolem 1400 kcal, nějak nesedí,“ píše slovenský časopis.

Bazální metabolismus je hodnota, která udává množství energie pro udržení všech životních funkcí člověka v klidovém režimu. Z toho vyplývá, že při stravě tělo bratislavské rodačky nedostává ani zdaleka tolik živin, kolik vyžaduje pro správnou funkci. Základem hubnutí je sice kalorický deficit, tedy větší výdej energie, než přijmeme, avšak z dlouhodobého hlediska je takové hubnutí neudržitelné a velice nebezpečné.

Cibulková během pouhých 6 týdnů zhubla 6 kilogramů, ale… Odborníci bijí na poplach
Cibulková během pouhých 6 týdnů zhubla 6 kilogramů, ale… Odborníci bijí na poplach