Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Od Schumacherovy nehody uplyne deset let: Dojemná slova blízké osoby!

Autor: pl

Zatímco spousta lidí vnímá odbobí mezi Vánocemi a příchodem nového kalendářního roku jako jedno z nejradostnějších, pro rodinu Michaela Schumachera (54) má toto období pachuť smutku. Už téměř deset let. Přesně před takovou dobou si legendární pilot F1 přivodil vážný úraz hlavy, po kterém se doposud plně nevyléčil. K příležitosti smutného výročí vyjde i dokument mapující »Schumiho« pestrý život. Ohledně ikony motorsportu se navíc velice emotivně vyjádřila i jeho dlouholetá manažerka!

Michael Schumacher zanechal (nejen) ve světě Formule 1 nesmazatelnou stopu. Dokonce tak obrovskou, že i téměř dekádu po jeho hrůzostrašné nehodě na lyžích je o německého exzávodníka eminentní zájem. Jak fanoušci, tak média chtějí vědět, jak na tom sedminásobný mistr světa je. Jeho rodina si ale přísně střeží soukromí. Není se co divit.

Na konci roku 2023 se ale lidem naskytne možnost opět nahlédnout do Schumacherova života. Konkrétně v dokumentární sérii, která nese název V kůží Michaela Schumachera. Jedná se o pětidílnou sérii z dílny společnosti ARD, která bude odvysílána večer před 10. výročím Schumacherovy nehody, tedy 28. prosince. V jejich mediatéce ale bude zveřejněna už o dva týdny dříve. V dokumentu promluví třeba jeho bratr Ralf, někdejší soupeř a osobnost F1 David Coulthard nebo současná hvězda Lewis Hamilton.

Synonymum pro F1

Mimo bývalé jezdce se ale na adresu bývalé hvězdy stáje Ferrari vyjádřila i Sabine Kehmová (59), Schumacherova dlouholetá manažerka. „Pokud se sportovci podaří dosáhnout toho, aby jeho jméno bylo zároveň synonymem sportu, kterému se věnuje, je to jednoznačná známka úspěchu,“ citoval Kehmovou rakouský server Heute.

Podle Sabine se tohle v historii podařilo pouze pár velikánům. Jde tak na ní vidět, že je nejen závodníkovou manažerkou, ale také velkou fanynkou. „Koneckonců, Michael tento prestižní seriál zosobňuje. Jeho bojovnost, pracovní morálka, touha po harmonii, ale také tvrdost, tvrdohlavost a někdy i bezohlednost vytváří velmi zvláštní mix, který je podle mě základem pro fakt, že Michael dodnes fascinuje řadu lidí po celém světě,“ sršela Kehmová superlativy na autora 91 vítězství.

Sabine Kehmová, Schumacherova dlouholetá manažerka, nedávno promluvila ohledně legendárního jezdce
Sabine Kehmová, Schumacherova dlouholetá manažerka, nedávno promluvila ohledně legendárního jezdce