Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Smrt po vyhazovu trenéra Růžičky: Hokejový Slovan přišel o majitele Rudolfa Hrubého!

Autor: OB

Ze zatím neznámých důvodů zemřel ve čtvrtek večer jeden z nejbohatších Slováků a zároveň majitel hokejového Slovanu Bratislava Rudolf Hrubý (†69). Stalo se tak pouze den po odvolání českého trenéra Vladimíra Růžičky (60), a dá se počítat s tím, že tým z hlavního města našich sousedů čekají velké změny. 

Úspěšný podnikatel narozený v Dubnici nad Váhom byl jedním ze zakladatelů softwarové firmy Eset, kde také působil na pozici finančního ředitele společnosti. Na Slovensku patřil k nejbohatším lidem a magazín Forbes jeho majetek vyčíslil na 770 milionů eur, což je v přepočtu téměř 19 miliard korun.

Hokejový Slovan převzal v roce 2020 od Juraje Širokého a s padesáti sedmi procentním podílem se stal jeho většinovým majitelem. Klub pod jeho vedením získal v sezóně 2021/2022 titul, ale letos se mu vůbec nedaří. Belasí se v tabulce nacházejí na předposledním místě a tyto špatné výsledky naposledy odnesl Vladimír Růžička, který byl vyhozen po necelých třech měsících. 

O smrti známého miliardáře informoval jako první právě Slovan a zprávu následně potvrdila také rodina zesnulého. „HC Slovan Bratislava vyjadřuje jménem všech hráčů, zaměstnanců a fanoušků upřímnou soustrast rodině, přátelům a známým Rudolfa Hrubého. Čest jeho památce,“ napsal klub na své webové stránky.

Hrubý byl také členem výkonného výboru slovenského svazu ledního hokeje.Vlastnil závodní okruh Slovakia Ring a měl podíly v projektu vodíkového autobusu. Pilotní projekt spustil v českých městech Most a Litvínov.

Zemřel majitel hokejového Slovanu Bratislava Rudolf Hrubý
Zemřel majitel hokejového Slovanu Bratislava Rudolf Hrubý