Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Kanga bez charakteru? Mladého Hložka prý dohnal až k slzám…

Autor: TT

Je jako utržený ze řetězu. Fotbalový záložník Guélor Kanga chce být za každé situace centrem pozornosti na hřišti i mimo něj. Bývalý obránce Ondřej Zahustel po letech popsal jeho rebelanství i ostudné chování vůči letenské kabině v Podcastu Sparťanských Novin. Co provedl Hložkovi?

Dvě a půl sezony mohli fanoušci Sparty sledovat ofenzivního šikulu Guélora Kangu na českých ligových trávnících, na kterých působil jako muž z jiné planety. Gabonský reprezentant se díky vytříbeným technickým dovednostem a značným střeleckým choutkám stal velkým oblíbencem fanoušků tak rychle, jako se stal postrachem a trnem v oku svých spoluhráčů. 

Exkolega Ondřej Zahustel (32) ve zmíněném podcastu odhalil další kuriozní podrobnosti o svérázném záložníkovi: „Kanga byl jednoznačně nejhorší charakter hráče, kterého jsem ve fotbale poznal. Je to prospěchář, kterému nezáleží na ničem jiném než na sobě. Vám by se tady bouchal do srdce, na znak a tak dále…“

„Byl zvláštní. Už jen to, že nikdy nezaplatil nic do kasy. Já chápu, že na to ti cizinci nejsou zvyklí, ale… Byl to individualista, do kabiny to nebylo. Vzpomenu si na zápas s Ostravou. Hložan dával gól, kdy obešel Laštůvku a Kanga mu nabíhal ze strany… A co se nestalo? Kanga mu vynadal, že mu nepřihrál. Hložanovi bylo 17, 18 let? Jako mladého kluka ho to sebralo a rozbrečelo,“ kroutil nechápavě hlavou bývalý obránce Sparty Praha, Slovácka či Mladé Boleslavi.

Není to poprvé, co se Kangovo jméno dostalo na přetřes kvůli jeho temperamentu a nekázni. Výčet eskapád je opravdu dlouhý. Například na setkání členů Sparta Clubu se o zkušenostech s kontroverzním záložníkem rozpovídal i sportovní ředitel Letenských.

„Jestli je Kanga černý, nebo bílý? To je mi jedno, hlavní je, že to byl strašnej de*il,“ zhodnotil nekompromisně Kangův pokřivený charakter Tomáš Rosický. „Anglicky pořádně neuměl, česky se za dva roky skoro nic nenaučil. Tím dává hráč najevo, že tady ani být nechce,“ vyjádřil se k rozporuplné osobě zase Jiří Saňák, dvorní asistent trenéra Václava Jílka.

Fanoušci si asi nejvíce klepali na čelo kvůli nesrovnalostem okolo data narození, které vůbec nesedí. Pokud by totiž byl pravdivý oficiálně uvedený věk konžského rodáka, tak by se narodil čtyři roky po smrti matky. Za zmínku stojí též konflikt s pražskou městskou policií, když dostal botičku za špatné parkování. Na facebooku se vzápětí objevily snímky, jak odstrkuje strážníky a ukazuje jim prostředníček. 

Po sezoně 2019/20 se tak cesty hráče a Sparty rozešly kvůli odlišným představám obou stran ohledně výše mzdy. Kanga se přes protesty velké části sparťanských příznivců vrátil do Crvene zvezdy Bělehrad, jenže ani zde se nevyhnul dalším skandálům. Kromě sporu s trenérem se dostal do maléru při bezpečnostní kontrole na letišti, kdy při odbavování odmítl ukázat tašku a začal se přetahovat o své zavazadlo s pracovníky celní správy. Musel zasáhnout jeho spoluhráč, který Gabonce zachránil před další ostudou.

Esparťan Zahustel označil Kangu za hráče s nejhorším charakterem, co kdy ve fotbale zažil…
Esparťan Zahustel označil Kangu za hráče s nejhorším charakterem, co kdy ve fotbale zažil…