Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rosický si před fanoušky nebral servítky: Kanga byl strašnej de*il!

Autor: sm

Neměl sice problém dostat se do útočné akce, stejně tak často ale Guélor Kanga zahučel do průšvihu. Na setkání s fanoušky Sparty se na jeho konto vyjádřil i sportovní ředitel klubu Tomáš Rosický. A gabonský fotbalista si jeho slova rozhodně za rámeček nedá...

Kangovo jméno se dostalo na přetřes na setkání členů »Sparta clubu«, když fanoušci chtěli vědět, zda by klub neměl angažovat více hráčů z Jižní Ameriky nebo Afriky, přestože se o nich říká, že je s nimi složitější práce. Rosický se proto rozpovídal právě o zkušenosti s kontroverzním záložníkem. „Jestli je Kanga černý, nebo bílý, to je mi jedno, hlavní je, že to byl strašnej de*il,“ zhodnotil bývalého hráče. Část fanoušků sportovnímu řediteli Sparty přitakala, jiná se zlobí. Samotný klub se k Rosického prohlášení nevyjádřil.

Kanga na sebe pozornost strhl například nesrovnalostmi kolem data svého narození. Pokud by totiž byl věk, který uváděl, správný, narodil by se čtyři roky po smrti matky. 

Sparťané na něj v dobrém nevzpomínají také kvůli jeho přístupu a chování v kabině. „Fungoval dobře, ale stálo to mnoho sil z hlediska komunikace. Anglicky pořádně neuměl, česky se za dva roky skoro nic nenaučil. Tím dává hráč najevo, že tady ani být nechce,“ popsal svérázného záložníka bývalý spasťanský asistent Jiří Saňák. Kanga údajně sice působil jako sebevědomý mistr světa, ale když šlo do tuhého, jeho chování bylo jiné: „Pak za vámi přijde a máte pocit, že chce pohladit. Jako miminko,“ vysvětlil.

Kangovi údajně dělalo mimo jiné problém i zaplatit v klubu tradiční »zápisné«. „Pokladník David Bičík říkal: Trenére, to je strašné…Přitom Vindheim, Karlsson nebo i Kaya normálně zaplatili,“ prozradil Saňák. Fanoušci pak jistě pamatují jeho konflikt se sparťanským kanonýrem Davidem Lafatou, kterého nenechal kopnout penaltu proti Liberci a míč se zmocnil sám.

Ve výčtu jeho eskapád nemůže chybět také jeho konflikt s pražskou městskou policií, když dostal botičku za špatné parkování. Na facebooku se pak objevily fotky, jak strážníkům ukazuje prostředníček a odstrkuje je. 

Průšvihům se pak Kanga nevyhnul ani poté, co přešel do Bělehradu. Kromě konfilktu s trenérem se dostal do maléru i na letišti, kde odmítal při kontrole ukázat tašku a o zavazadlo se začal přetahovat. Naštěstí v tu chvíli zasáhl jeho spoluhráč a nedošlo k ještě většímu skandálu...

Rosického názor na Kangu byl poměrně ostrý
Rosického názor na Kangu byl poměrně ostrý

Král penalt a památných gólů. Podívejte se na všechny Kangovy trefy ve Spartě!
Video se připravuje ...