Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Fanoušci čučí na dresy hokejistů během MSJ s otevřenou pusou: Kde je znak?!

Autor: mib

Oko televizního diváka i přes slzy z vánočního dojetí a sledování pohádek zbystřilo: Češi na šampionátu hokejistů do 20 let oblékají dres se lví hlavou na prsou. Ale co orlice?!

Svazový prezident Alois Hadamczik se na začátku reprezentační sezony pochlubil zbrusu novým trikotem se státním znakem, za jehož návrat lobboval. „Veškeré úspěchy českého hokeje byly získány v dresech s tímto znakem. Fanoušci si to dlouho přáli, a co bylo slíbeno, to bylo splněno,“ spokojeně konstatoval.

Dlouhý proces

Jenže na mistrovství světa hráčů do 20 let, které bedlivě sleduje celý hokejový svět i skauti NHL, kustodi českého nároďáku vytáhli z bedny zaprášené logo – někdy posměšně označované jako »zmoklá slepice«. Fanoušci v zemi pod Řípem se ptají, proč není lev dvouocasý a proč chybějí moravská a slezská orlice. Tak proč?!

„Návrat státního znaku se netýká mládežnických reprezentací. Je to způsobeno dlouhým schvalovacím procesem firmy Nike, od které musí být vyrobeny dresy na všechny turnaje organizované mezinárodní hokejovou federací,“ vysvětlil čtenářům Blesku Michael Schuster, mluvčí ČSLH.

Reprezentanti na domácím MS 2024 budou mít na dresech státní znak.

Kulich (vpravo) dvěma góly odšpuntoval českou střeleckou show. Nakonec stejně jako Šalé vstřelil hattrick.
Kulich (vpravo) dvěma góly odšpuntoval českou střeleckou show. Nakonec stejně jako Šalé vstřelil hattrick.