Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Bývalý hokejista Jiří Tlustý slaví: Stal se dvojnásobným tatínkem!

Autor: OB

Z důvodu přetrvávajícího zranění musel český útočník Jiří Tlustý (35) ukončit svou slibně rozjetou kariéru v pouhých osmadvaceti letech. Ani tak se ale nenudí a k práci televizního experta musí vykonávat také roli tatínka, kterou od teď bude mít o poznání těžší. Jeho žena mu totiž na svět přivedla dalšího potomka.

Rodák ze Slaného započal svou profesionální kariéru na Kladně. V pouhých osmnácti letech se však stěhoval do Kanady poté, co byl draftován týmem Toronto Maple Leafs. Svou první sezónu odehrál v nižších zámořských soutěžích, ale o rok později si už připsal svůj debut v nejprestižnější hokejové lize NHL.

Tam Tlustý strávil většinu své hráčské kariéry a kromě Javorových listů nastupoval také za Carolinu Hurricanes, Winnipeg Jets a New Jersey Devils. Kvůli táhlým problémům se zápěstím však musel své brusle pověsit na hřebík v poměrně mladém věku. Poté se s manželkou vrátil do Čech, kde si otevřel vinařství, a také začal působit jako televizní expert během zápasů extraligy.

V roce 2019 se mu narodila dcera Nela, kterou má se svou manželkou, právničkou Soňou a před pár dny se k ní přidal také syn Jiří. „Dnes v 11:19 se nám narodil Jiří Tlustý IV.,“ napsal k fotografii svého malého jmenovce, kterou sdílel na Instagramu.

Jiří Tlustý se stal dvojnásobným tatínkem. Narodil se mu syn Jiří
Jiří Tlustý se stal dvojnásobným tatínkem. Narodil se mu syn Jiří