Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Bronzový kouč dvacítek Augusta dal košem Vítkovicím a na svazu si polepší: Licitace o prachy

Autor: vba

Úspěch se vyplácí! O Patrika Augustu (54), trenéra českých juniorů, kteří minulý týden vyválčili bronz na mistrovství světa, se strhla v zákulisí pořádná tahanice.

Syn slavného kouče Josefa Augusty (†70) se k dvacítkám dostal narychlo loni v létě, když mu místo uvolnil Radim Rulík, jenž povýšil k A-týmu. Holohlavému stratégovi se zprvu moc nevěřilo, zvlášť po úvodní trapné porážce 2:6 se Slovenskem na MS byl pod palbou. Mladíky ovšem dokázal vybičovat, ve čtvrtfinále je dovedl k senzační výhře 3:2 nad Kanadou a nakonec i k velkému bronzovému obratu proti Finsku – z 2:5 na 8:5!

„Úspěch je vždycky hráčů. Cítím ale spokojenost, že práce, kterou jsme do toho dali s realizačním týmem, přinesla ovoce,“ těšilo Augustu a hned mu přistálo laso z extraligových Vítkovic.

Šéf ho přemluvil

Nabídka to byla lukrativní, podle informací Blesku se měla pohybovat okolo 200 tisíc korun měsíčně. Do hry se ale rychle vložil šéf svazu Alois Hadamczik (71)!

Ten o odchodu medailového strůjce nechtěl ani slyšet a zajídala se mu také dřívější praxe, kdy trenér mládežnických výběrů běžně koučoval i v klubu. Augustovi měl proto slíbit zvýšení gáže! „Jsem moc rád, že jsme se dohodli na jeho pokračování v roli hlavního kouče u juniorské reprezentace,“ vyťukal Lojza na síti X.

Zasedání velikánů

Pro Augustu to ale nebyla poslední licitace o peníze, které musí příští týden ještě posvětit výkonný výbor. Právě na povíkendovém zasedání 11členného vedení Českého hokeje, kde kromě Hadamczika figurují také třeba Jaromír Jágr či Petr Bříza, se budou řešit v souvislosti s uplynulým šampionátem také mimořádné odměny pro celý mančaft!

U juniorského nároďáku by měl pokračovat také asistent Robert Reichel (52), jenž chtěl původně po MS skončit.

S šéfem svazu Hadamczikem si rychle plácli.
S šéfem svazu Hadamczikem si rychle plácli.