Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Bijec Boráros po podezření z prodaného zápasu: Kontroverzní krok!

Autor: OB

Kontroverzní MMA zápasník Gábor Boráros (31) o sobě zase dal pořádně vědět. Necelý rok od sázkařského skandálu, po kterém se na něj sesypala obrovská lavina kritiky, se totiž rozhodl podepsat smlouvu s ruskou organizací smíšených bojových umění. Vzhledem k ruské agresi na Ukrajině tím některé fanoušky MMA pořádně zvedl ze židle!

V únoru minulého roku se Gábor Boráros utkal s izraelským zápasníkem Kirillem Medvedovskim, kterého ukončil ve druhém kole. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby přesně na tento výsledek sázkové kanceláře nezaznamenali rekordní počet sázek. Celou kauzou se následně zabývala policie, ale vypadá to, že případ nakonec dopadl ve prospěch potetovaného svalovce.

Nyní se však vítěz projektu Oktagon Výzva dopustil dalšího přešlapu, po kterém mu řada jeho fanoušků nemůže přijít na jméno. Boráros totiž za svolení svého momentálního zaměstnavatele odchází do ruské organizace ACA.

„Gábor nám volal a řekl, že dostal nabídku a jestli bychom ho pustili. Rozhodli jsme se, že ano, protože u nás má kvůli té sázkařské kauze strašně komplikované zápasit,“ potvrdil pro Sport.cz Pavol Neruda, spoluzakladatel Oktagonu MMA. 

Boráros se přitom nedávno spojil s organizací RFA jako moderátor turnajů a podcastů a tak se počítalo s tím, že po vypršení smlouvy v Oktagonu půjde rodák z Dunajské Stredy právě tam. To se ale nestalo a tak zápasník, kterého k MMA přivedl legendární Attila Végh, míří svou upadající kariéru nastartovat do Ruska.

Slovenský šéf organizace RFA však za krajanem stojí. „Naučil jsem se nikoho neodsuzovat.  Myslím, že v životě každý člověk udělá chyby, z kterých by se měl poučit. Ke mně je Gábor férový a nevidím důvod, proč bychom neměli spolupracovat. Možná Gábora uvidíte u nás v druhém půlroce tohoto roku i v jednom velkém zápase,“ uvedl Boris Marhanský.

Tím také potvrdil informaci, že po podepsání smlouvy s ruskou organizací by Boráros neměl mít problémy ani se zápasením v České republice a na Slovensku. Kdy se poprvé ukáže pod záštitou ACA ještě není známo.

Boráros podepsal smlouvu s ruskou organizací ACA
Boráros podepsal smlouvu s ruskou organizací ACA