Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Pohublá Adamczyková se na prkno vrátila vítězstvím: Tajemství nové ozdoby!

Autor: Jiří Beneš

Na místě plném železitých pramenů ukázala, kdo je tady železná lady světového snowboardcrossu. »Tanečnice« Eva Adamczyková (30) ve Svatém Mořici podevatenácté vyhrála závod SP.

„Tak tohle jsem opravdu nečekala,“ spustila tak trošku po gottovsku Evka. V kvalifikaci byla třetí, pak ale zúročila tvrdou fyzickou přípravu pod tanečním mistrem Jakubem Mazůchem v taneční soutěži.

Devatenáctým triumfem ve Svěťáku dorovnala královnu bílé stopy Kateřinu Neumannovou (50). A jak jí to slušelo! Tradiční knírek zdobily dva kamínky. „Během StarDance jsme si totiž dělali legraci, že si na třpytky a kamínky zvyknu tak moc, že si je budu dávat i při závodech. Lepila jsem si to narychlo na záchodě na startu,“ smála se v rozhovoru pro Radiožurnál.

Senzační Choura čtvrtý

Přiznala, že ji podzimní tanec stál několik kil. „Ale, i když jsem hubenější než dřív, jelo se mi skvěle,“ doplnila vážně dáma s knírem. Kdo si vous pod nosem malovat nemusel, byl Tomáš Choura (23). Ten má svůj a závidět by mu jej mohl i samotný císař pán. Ve Švýcarsku poprvé v kariéře postoupil do velkého finále, místo medaile ale veze domů brambory.

Víte, že...

Na stejné trati se ve Svatém Mořici za rok pojede ve snowboardcrossu i mistrovství světa.

Adamczyková se na prkno vrátila vítězstvím
Adamczyková se na prkno vrátila vítězstvím