Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hamiltonův šokující přestup: Ve Ferrari na něj čeká balík peněz!

Autor: OB

Před pár dny šokoval jeden z nejlepších závodníků historie celý svět. Po jedenácti letech ve stáji Mercedesu se Lewis Hamilton (39) rozhodl pro změnu a od příštího roku bude jezdit za stáj Ferrari. Kromě nového týmu na něj čeká také nová suma na výplatní pásce. A je to pořádný balík!

Sir Lewis Hamilton, který byl v roce 2020 povýšen na rytíře, přestoupil do Mercedesu v roce 2013. Hned další rok vyhrál svůj první titul pod touto stájí a v následujících letech přidal ještě pět dalších. Příští rok se však rekordman přesune do legendárního závodního týmu Ferrari. Přesná délka smlouvy ještě není známá, ale v koluárech se špitá, že je delší než jeden rok.

Zadarmo ale ani kuře nehrabe a tak nepřekvapí, že kolem přestupu létají miliony.  Ačkoliv byl Hamiltonův základní roční plat v Mercedesu asi o 10 milionů euro (cca 250 milionů korun) vyšší, Brit si ve Ferrari přijde na pořádné peníze díky sponzorům, bonusům a vysílacím právům. Jeho účet se tak za rok napumpuje o krásných 100 milionů euro. Díky tomu se stane nejlépe placeným jezdcem tradiční italské stáje.

Motivací ke změně dresu však nebyly jen peníze. Hamilton byl také ujištěn, že jeho budoucí vůz bude konkurence schopný všem ostatním špičkovým stájím.

O jeho odchodu následně promluvil také šéf Mercedesu, který ale rozhodnutí legendárního jezdce chápe. „Každý pilot ve Formuli 1 chce jezdit za Ferrari. Je to sen všech závodníků si obléknout červený dres,“ řekl lehce zklamaný Toto Wolff.

Hamilton bude příští rok jezdit za Ferrari
Hamilton bude příští rok jezdit za Ferrari