Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Týmový kolega z F1 má šokující zprávy o Schumacherovi: Sedí u jídla!

Autor: Tadeáš Mahel

Koncem roku to bylo přesně 10 let od chvíle, kdy boural na lyžích a poranil si mozek. Michael Schumacher (55) je od té doby zavřený v luxusní soukromé rezidenci a zpráv o jeho zdraví je minimum. Teď ale jedna bombastická přišla!

Postaral se o ni britský pilot John Herbert (59). Ten byl coby druhý jezdec Benettonu u prvních dvou Schumacherových titulů mistra světa (v letech 1994 a 1995). „O Michaelově stavu mám jen zprostředkované informace. Ale od lidí, co se ve formuli 1 pořád pohybují, jsem slyšel, že při jídle sedí u stolu,“ vypálil při rozhovoru pro BettingSites.co.uk.

Bez šance?

Vítěz tří Velkých cen nicméně bezbřehému optimismu nepropadá. „Všichni bychom rádi viděli, že se věci hýbou dobrým směrem. Ale protože nemáme žádné bližší informace, můžeme se jen domnívat, že nejspíš nemá reálnou šanci na uzdravení,“ dodal.

O sedminásobného mistra světa se v sídle na břehu Ženevského jezera stará špičkový lékařský tým, manželka Corinna však zprávy ven nepouští. „Od rodiny jsme toho moc neslyšeli a já to chápu. Michael vždy držel soukromé věci v tajnosti,“ ví Herbert. Něco málo před smutným výročím pak prozradil »Schumiho« bratr Ralf, veselé to ale nebylo. „Díky bohu se dalo pomocí moderní medicíny leccos udělat, ale přesto už nic není jako dřív,“ vzkázal.

Schumacher a Herbert mnohokrát slavili na stupních vítězů
Schumacher a Herbert mnohokrát slavili na stupních vítězů