Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Slavná lyžařka si rýpla do Vlhové a teď... Sama skončila zraněná!

Autor: pl

Karma je zdarma. Tahle věta pravděpodobně prosvištěla hlavou některým slovenským příznivcům lyžování poté, co se dozvěděli, že úspěšná lyžařka Sofia Goggiaová (31) utrpěla těžký pád během tréninku, při kterém si zlomila nohu. Proč? Protože italská olympionička si nedávno rýpla do slovenské soupeřky Petry Vlhové (28), která se taktéž zranila. Teď navíc vyplul na povrch děsivý detail!

Letošní ročník pro tebe skončil. Tuhle větu si letos vyslechl například Aleksander Kilde, Petra Vlhová, Corinne Suterová nebo Sofia Goggiaová. Pro poslední jmenovanou lyžařku je navíc konec o to horší, že ještě před pár dny bránila Mezinárodní lyžařskou federaci ohledně nahuštěného programu.

Během toho mimo jiné zkritizovala Vlhovou, která si během Světového poháru v Jasné přivodila vážné zranění kolena. „Poté, co jsem se podívala na záznam pádu Shiffrinové, jsem viděla, že udělala chybu,“ nebrala si Goggiaová servítky a pokračovala. „I Vlhová v Jasné měla velká očekávání a vypadla po pěti brankách,“ rýpla si dvojnásobná olympijská medailistka do Slovenky v zahraničních médiích.

Goggiaová podstoupila operaci a nyní ji čeká dlouhá a náročná rekonvalescence. „Operace proběhla dobře,“ nechal se slyšet lékař pro italský web Gazzetta dello Sport. Po zákroku navíc vyšel najevo velice znepokojující výsledek nešťastného pádu. Doktoři museli držitelce 24 vítězství ve SP zpevnit holenní kost hned sedmi šrouby!

„Sezona pro ni skončila. Na nohu teď čtyřicet dní nesmí šlápnout, pak pomalu začne chodit. Uvidíme, jak to půjde. Bude to vyžadovat hodně trpělivosti a síly," přiblížil zmíněný doktor. Snad tedy bude v dalším ročníku po hrozivé zkušenosti k soupeřkám pokornější.

Elitní lyžařka Sofia Goggiaová má v noze sedm šroubů
Elitní lyžařka Sofia Goggiaová má v noze sedm šroubů