Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

»Tygřice« a kráska z armády se poperou o titul: Něžná síla

Autor: mib

Pověstná Vlasta a její pobočnice na hradě Děvíně se vzbouřily proti mužům. V kleci Oktagonu si jdou po krku ženy vzájemně!

Na turnaji Oktagon 53 se v »dívčí válce« o titul ve slámové váze do 52 kilogramů utká německá MMA zápasnice Katharina Dalisdaová (32) proti Evě Dourtheové (35), příslušnice armády z Francie. Střet něžné síly poutá největší pozornost fanoušků smíšených bojových umění, holky chtějí ukázat, že mlácení v kleci není jen pro chlapy. Katharina byla jako malá taková šedá myška.

„Byla jsem velmi stydlivá a nevěřila si.“ Ale teď, když obleče rukavice a jde se prát se soupeřkou, se mění v tygřici, což je i její přezdívka. Loni na podzim se stala první šampionkou Oktagonu z Německa, klidně v tréninku nabančí i mužům.

Chudé poměry

Její vyzývatelkou bude už zítra krásná Francouzka z malé vesnice, která pochází z chudých poměrů. Právě nedostatek financí Evě nedovolil studovat na vysoké škole, a tak oblékla na vypracované tělo vojenskou uniformu. Díky službě v námořnictvu procestovala svět, nyní i kvůli hrozbě terorismu učí armádní kolegy bojovým sportům – jako jediná ze dvou žen v celé zemi! „Kdybych dělala jen MMA, trénovala bych spíš z donucení. Je důležité, aby vášeň nezmizela,“ řekla Dourtheová.

OKTAGON 53

Extrémně nabitý turnaj vystřelí tepovku fanoušků MMA do nebes! Představí se třeba »Inkvizitor« Brož a v jubilejním 30. zápase také »Král severu« Malach. Turnaj v Oberhausenu začíná zítra od 18 hodin. Akci sledujte živě na www.oktagon.tv nebo Premier Sport 4. Už zítra!

 

 

Na Katharině Dalisdaové není znát, že dělá MMA
Na Katharině Dalisdaové není znát, že dělá MMA