Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tragická smrt ukrajinského basketbalisty: V Německu ho ubodali k smrti!

Autor: OB

Tragická událost se odehrála v německém Oberhausenu. Mladý ukrajinský basketbalista Volodymyr Yermakov (†17), byl společně se svým spoluhráčem napaden skupinkou teenagerů a po brutálním útoku následně zemřel. V Kyjevě tento incident vyvolal pobouření, a ačkoliv se ještě neví, jak potyčka vznikla, spekuluje se o nenávisti útočníků vůči národnosti zesnulého sportovce.

Smutný incident začal v autobuse, který projížděl centrem města. Tam se Yermakov, společně se svým kamarádem, dostal do slovní potyčky s dvojicí mladíků. Když skupina z autobusu vystoupila, hádka se na zastávce vyostřila a došlo i k fyzické konfrontaci. Policie uvedla, že po krátké rvačce vytáhl patnáctiletý německo-turecký občan nůž a oba ukrajinské sportovce pobodal.

Ti utrpěli život ohrožující zranění a byli okamžitě převezeni do nemocnice. Po komplikované operaci však Yermakov, který hrál na mládežnické úrovni za ukrajinskou reprezentaci a německý tým ART Giants Düsseldorf, bohužel zemřel. Jeho spoluhráče se podařilo zachránit. Oba pachatelé byli následně zatčeni, ale jeden z nich byl kvůli nedostatku důkazů propuštěn. Roli v tom také hrála skutečnost, že jsou oba útočníci nezletilí.

Ke smrti mladého basketbalisty se na Instagramu vyjádřil také jeho tým. „Dějí se události, které jsou někdy mimo chápání nebo slova... Truchlíme a loučíme se s naším mladým hráčem Volodymyrem Jermakovem, který se v sobotu večer stal obětí násilného činu a zemřel,“ stálo ve vyjádření Düsseldorfu. „Aby unikl válce ve své rodné zemi, přestěhoval se v červenci 2023 do Düsseldorfu, kde našel svůj nový domov. Volodymyr byl velmi oblíbený u trenérů, spoluhráčů a přátel.“

Ukrajinské ministerstvo zahraničních věcí v pondělí vyzvalo, aby bylo vyšetřování incidentu provedeno co nejdříve a pachatel byl postaven před soud. Kyjevská basketbalová federace má však o motivu vraždy jasno. K útoku prý došlo jen kvůli tomu, že byl Volodymyr Ukrajincem.