Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šokující vražda v Mexiku: Fotbalistu popravili přímo na hřišti

Autor: sm

Fotbalovým prostředím otřásla šílená vražda, která se odehrála při jednom z utkání v Mexiku. Hráč Sergio Alberto Jáuregui (†31) tam byl postřelen neznámým útočníkem. Fotbalista podle svědků zemřel bezprostředně po útoku a přivolaní lékaři už mu nemohli pomoci...

Tragédie se odehrála během minulé neděle ve městě Cuautla. Sergio Alberto Jáuregui, který v roce 2021 ukončil profesionální kariéru, se tam účastnil amaterského utkání. Podle deníku Bild se před koncem zápasu rozběhl k lavičce, aby se napil. Ke kraji hřiště se v tu chvíli přiblížil útočník, který k hráči přistoupil a minimálně pětkrát vystřelil.

Pachatel poté utekl na motorce a policie nyní pátrá nejen po něm samotném, ale také se snaží zjistit, co mohlo být jeho motivem. Podle webu Interdiario byl Sergio v minulosti zadržen a obviněn z vydírání, ale později se dostal zpět na svobodu. Po konci kariéry se snažil pomoci rozšiřovat fotbal mezi mládež.

Násilnosti ve fotbalovém prostředí ale bohužel nejsou v Mexiku ničím novým. Například v roce 2011 tam byl zastřelen bývalý reprezentant Ignacio Flores (†58) během toho, co cestoval autem spolu se svou rodinou.