Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jágr před krizí Rytířů odlétá na velkou slávu do Pittsburghu: Start v kasinu!

Autor: mib

Někdo se jde proběhnout. Hokejista Jaromír Jágr, aby si vyčistil hlavu, sedne den před 52. narozeninami na letadlo do zámoří. Zapomene na problémy s Rytíři a nechá se hýčkat Tučňáky!

Doma by majitele kladenského klubu, který se v extralize po sérii šestnácti porážek smiřuje s baráží, část fanoušků hnala holí. Pittsburgh Penguins uvítá českého útočníka chlebem a solí. V noci z neděle na pondělí americký oddíl před zápasem NHL s Los Angeles Kings totiž v domácí aréně vyvěsí dres s číslem 68 ke stropu.

Jágr se této pocty v Pittsburghu dočká teprve jako třetí v historii. Tam nahoře v PPG Paints Areně se pomyslně opět setká s někdejším parťákem, týmovou legendou a klubovým spoluvlastníkem Mariem Lemieuxem (58). Vedle čísla 66 dosud visí už jen 21, kterou nosil tragicky zesnulý talent Michel Brière (†21).

Puk na památku

Pittsburgh pro tak výjimečnou chvíli chystá nabitý víkendový program na oslavu legendární »68«. Pozor, startuje se už v pátek v kasinu Rivers! „Hosty strhnou vzpomínky Jaromíra Jágra, které zahrnují tři dekády od jeho příchodu mezi Tučňáky coby teenagera až po emoce s vyvěšením dresu,“ píše Pittsburgh v tiskové zprávě.

Vstupenka – kvůli hazardu a alkoholu jen pro osoby starší 21 let! – na večer s »Džegrem « vyjde na 368 dolarů (v přepočtu cca 8600 Kč). Jako bonus držitel dostane ještě puk na památku a kus žvance.

Hlavní chodem je však ceremoniál před nedělním úvodním buly, kdy napochodují na led samozřejmě Jardovi nejbližší a jako překvapení rovněž vítězové Stanley Cupu z let 1991 a 1992… Po proslovu pak třeba ukápne klukovi ze statku v Hnidousích i slzička. Ale zapláče zřejmě také Jágrovo mateřské Kladno, které se musí minimálně ve třech duelech zachraňovat bez velkého šéfa.

Tam ke stropu! Hokejista Jaromír Jágr se v noci z neděle na pondělí dočká vyvěšení dresu Pittsburgh Penguins, v němž válel v NHL.
Tam ke stropu! Hokejista Jaromír Jágr se v noci z neděle na pondělí dočká vyvěšení dresu Pittsburgh Penguins, v němž válel v NHL.