Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Baroš na Letné hecoval fanoušky soupeře: Řádil s Turky!

Autor: mib

Poturčenec horší Turka? Bývalý český fotbalový reprezentant Milan Baroš (42) si na sparťanském stadionu velmi notoval s příznivci Galatasaraye.

Baroš před odvetou play off Evropské ligy (4:1) pod zeleným kabátem moc neskrýval, že coby ostravský patriot nemá v lásce Spartu. Tím spíš, když fanoušci hostů nezapomněli na jeho působení v tureckém oddíle v letech 2008 až 2013. »Bary« za Galatasaray vsítil 61 branek ve 116 soutěžních mačích, dodnes je nejlepším klubovým střelcem v evropském poháru číslo 2 (dříve Poháru UEFA). Před 12 lety slavil s frenetickým publikem ligový titul.

Jako Jackson

„Tisíc lidí, bengálské ohně, proplétali mě mezi fanoušky. Já jsem si připadal jako Michael Jackson, když někam přijel,“ vzpomínal kdysi s úsměvem Baroš na přivítání v Istanbulu. „Myslím si, že mě tam dodneška mají lidi rádi,“ dodal autor 41 reprezentačních gólů. A za »pěstní show« na Letné budou Baroše milovat! Milan před výkopem gestikuloval ke kotli návštěvy z Turecka, pak zamával. Na trávníku však viděl domácí postupové galapředstavení, i když třeba tiše přál Galatasarayi. Třeba si něco podobného zopakuje proti Liverpoolu!

Cukroval i Ujfaluši

Turecký med kolem pusy mazal výpravě Galatasaraye před duelem na Letné i další někdejší opora národáku Tomáš Ujfaluši (45). »Ujfi « slavil s Barošem ligový triumf v roce 2012, ale rovněž coby bývalý sparťan to teď měl fifty fifty. „Nemůžu prohrát,“ věděl.

Priske: Tuci má fantastickou mentalitu. Kvalita Preciada a tah Haraslínem
Video se připravuje ...