Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Ina T. o Jágrově retro šatníku: Potrpěl si na kvalitu!

Autor: Ina T., sm

Co návrat do svého domu v Pittsburghu, to přehlídka retro věcí. Tentokrát se legendární hokejista Jaromír Jágr podělil s fanoušky o to, co v »devadesátkách« oblékal. A jeho tehdejší styl neunikl ani oku módní policistky Blesku Iny T.!

Výletem do třicet let vzdálené módní minulosti dal Jaromír Jágr svým fanouškům vzpomenout na trendy 90. let, z nichž některé z nich ve více či méně obměněné podobě hlásí v posledních letech návrat. Perfektně zachovalé kousky jasně poukazují na fakt, že si hokejová legenda už v mládí potrpěla na kvalitu ručního zpracování na míru, což mimo jiné vyžadovala i jeho sportem zocelená postava, která jednoduše nezapadala do průměru běžných konfekčních velikostí.

Nejextravagantnějším kusem budiž pod koleny končící jednořadý kožený kabát rovného střihu z jehnětiny, který by však v patřičném nadčasovém modelu obstál i dnes a dá se označit za nosný prvek outfitu tzv. statement piece.

Kárem puncovaná saka v prodloužené délce a vycpávkami ramen poukazují na vývoj střihu, řadíc se v 90. letech k trendy nepostradatelným elementům šatníku.

A přiznávám, že mě osobně nejvíc zaujal textury kůže a vlny kombinující, do aktuální módy navrátivší se sportovní bomber s náplety rukávů, který hokejová legenda nosila s džínami vysoko v pase, opatřenými širokým opaskem, jež dohromady perfektně akcentují tehdejší, mainstreamu odpovídající siluetu. Představujíc malý poklad, který se dá v aktuálnějším stylingu nosit i dnes.

Jaromír Jágr do Ameriky vyrazil na velkou slávu. Při té příležitosti ukázal fanouškům poklady ze své skříně
Jaromír Jágr do Ameriky vyrazil na velkou slávu. Při té příležitosti ukázal fanouškům poklady ze své skříně