Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Šampion Fittipaldi v slzách: Tragická smrt bratra Wilsona (†80)

Autor: sm

Všichni doufali ve šťastný konec, který ale bohužel nepřišel. Z Brazílie dorazila smutná zpráva o úmrtí bývalého závodníka Formule 1 Wilsona Fittipaldiho (†80). Starší bratr legendárního jezdce a dvojnásobného mistra světa Emersona (77) byl od Vánoc v nemocnici. 

Obavy o Wilsona nastaly už během vánočních svátků. Bývalý pilot Formule 1 na své narozeniny 25. prosince seděl s rodinou u jídla, když mu zaskočil kousek masa. Záhy prodělal srdeční zástavu a o svůj život bojoval v nemocnici v Sao Paulu. V pátek ráno ale bohužel svůj boj prohrál. Zprávu oznámila Brazilská automobilová konfederace. Dodala, že bratr Emersona Fittipaldiho zemřel „pokojně a obklopen láskou“

Jako první se k odchodu slavného Brazilce vyjádřil jeho syn Christian, který na sociální sítě umístl dojemný příspěvek. „Na mysl mi nepřipadají žádná slova, jen láska. Děkuji za všechno, tati. Odpočívej v pokoji,“ napsal.

S fanoušky se zároveň podělil o své oblíbené obrázky s tatínkem. Na jedné z nich například oba pózují v závodních kombinezách, na jiné vede Wilson za ruku svou vnučku.

Wilson Fittipaldi se v 70. letech zúčastnil 38 závodů Formule 1. Nasbíral v nich ovšem pouhé tři mistrovské body a jeho nejlepším umístěním bylo 5. místo na Velké ceně Německa. Mezi lety 1975 až 1982 měli s bratrem Emersonem v královně motosportu dokonce svůj vlastní tým Copersucar, za který i sami závodili.

Rodinná fotka, která byla evidentně pořízena jen krátce před osudnou chvílí...
Rodinná fotka, která byla evidentně pořízena jen krátce před osudnou chvílí...