Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Bratr Schumachera po novoročních oslavách běsní: Petardy mi zabily zvíře!

Autor: pl

Příchod nového roku si někteří bez pyrotechniky neumí představit. Zatímco spousta lidí ocení světelnou show, pro jiné jsou ohňostroj a petardy především pro nepříjemný zvuk spíše trápením. Na posledního Silvestra bude se Ralf Schumacher (48) právě kvůli pyrotechnice a jejím dopadu vzpomínat s velkým smutkem. Bývalého závodníka totiž připravila o zvířecího miláčka!

Vztek, smutek a bezmoc. Přesně tyto pocity nyní cloumají Ralfem Schumacherem, který kvůli oslavám příchodu nového kalendářního roku přišel o jedno ze svých zvířat na odlehlé farmě v německém městě Kerpen. Smutné úmrtí zveřejnil bratr slavnějšího Michaela na sociální síti.

„Přeji zaměstnancům RWE Global a celé společnosti šťastný nový rok. Kvůli jejich zaměstnancům, kteří odpálili extrémně silné petardy, zemřelo na mé 5 kilometrů vzdálené farmě zvíře,“ zuřil Ralf na instagramu pod fotkou mrtvé kozy a pokračoval. „Nemluvě o panice koní, poníků, prasat a mnoha dalších ubohých zvířat. Můžete být na sebe hrdí,“ dodal. Od společnosti se zatím odpovědi nedočkal.

Bývalý pilot stáje Williams či Toyota se navíc dlouhodobě angažuje v ochraně zvířat. Farmu vybudoval z domu svých rodičů. Jeden z hlavních důvodů byl ten, že odmala vyrůstal se zvířaty. Pro Ralfa je tohle období už tak velice těžké, protože jen před několika dny uplynulo 10 let od Michaelovy vážné nehody na lyžích. Nyní se k tomu všemu ještě přidala zcela zbytečná smrt zvířete.

Bývalý závodník F1 Ralf Schumacher pořádně zuří. Výbuchy z petard mají na svědomí život jednoho z jeho zvířat na farmě
Bývalý závodník F1 Ralf Schumacher pořádně zuří. Výbuchy z petard mají na svědomí život jednoho z jeho zvířat na farmě

Nehoda, která změnila sportovní svět: 10 let od Schumacherova zranění
Video se připravuje ...