Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Soukalová přiznala pokus o sebevraždu: Už jsem stála na střeše... Kvůli Koukalovi!

Autor: sm

Jejich manželství nejprve vypadalo jako zalité sluncem. Jak ale začalo v průběhu let vyplouvat na povrch, vztah Gábiny Soukalové (34) a jejího bývalého muže Petra Koukala (38) nebyl ani zdaleka ideální. Bývalou špičkovou biatlonistku situace dokonce dohnala na střechu domu, kde zamýšlela spáchat sebevraždu!

Životní těžkosti odkryla Gabriela Soukalová v dokumentu Pravda se pořád vyplatí. Medailistka z Her v Soči vydala v roce 2018 knihu Jiná. Zpětně ale svého díla možná dost lituje. „Já jsem měla pocit, že mám po životě. Že můj život skončil. Vylezla jsem na střechu baráku a byla jsem tam poměrně dlouhou dobu. Pak jsem si to rozmyslela, protože moje ségra byla nemocná a já jsem nechtěla, aby moje mamka měla ještě horší situaci,“ přiznala Gabriela ve snímku, na jehož premiéru dorazila řada slavných osobností, mezi kterými byla i hokejová legenda Jaromír Jágr.

Kniha ji přinesla trápení, ale po finanční stránce ji nedala vůbec nic. „Smlouva na knížku pro mě byla od začátku nevýhodná. Z jediného důvodu… Petr byl první, který mi řekl: »Hele, proč platit cizímu nakladateli, když můj tatínek dělal nakladatele pro mou knihu a už s tím má nějaké zkušenosti. Tak to pojďme celé vydat v tom jakoby rodinném módu«," líčila Gabriela. Jenže celé to měla být past a zkratka k zisku.

„Oba mi ve své podstatě řekli, že peníze, které se vydělají prodejem knihy, tak nám jeho tatínek věnuje na výstavbu domu, který jsme tehdy stavěli. Před několika měsíci jsem se dozvěděla, že ty peníze tchán věnoval čistě jenom Petrovi, takže já na ně ve finále nemám nárok,“ popsala Soukalová, pro kterou byl předchozí vztah velkou školou.

„Předešlý život mi s sebou dal určitě závazky, za které teď já nesu zodpovědnost. A já jsem si řekla, že se z toho prostě nepodělám a že to zvládnu. To se děje,“ těší Gabrielu, která našla štěstí u partnera Miloše, nimž má rozkošnou dcerku Izabelu Gabrielu (2).

Biatlonistka Gabriela Soukalová s bývalým manželem Petrem Koukalem. Na manželství ale nemá ty nejlepší vzpomínky...
Biatlonistka Gabriela Soukalová s bývalým manželem Petrem Koukalem. Na manželství ale nemá ty nejlepší vzpomínky...