Martin Hašek
18. března 2024 • 18:35

Soukalová utěšuje okradeného Jágra, dala mu figurku: Neuvěřitelné je, že...

Vstoupit do diskuse
6
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalá biatlonistka Gabriela Soukalová už zase zásobuje hokejistu Jaromíra Jágra. Kdysi mu z legrace poslala svoje kalhotky, tentokrát jde o sběratelskou postavičku v její podobě. Jedná se o reakci na nedávný pozoruhodný případ krádeže 18 000 Jágrových postaviček zvaných Bobbleheads.



Hokejový klub Pittsburgh Penguins nechal vyrobit sadu Jágrových figurek, aby nalákal fanoušky na jinak nezáživný zápas se San Jose. Celá zásilka v hodnotě milionu dolarů se ale ztratila v Kalifornii. Její únosci prý teď požadují 150 000 dolarů jako výkupné.

„Ahoj Jardo, zdravím tě. Doslechla jsem se, že tvoje postavičky byly odcizeny v Americe, což mě moc mrzí. Ale doufám, že ti trochu spravím náladu, když ti pošlu moji postavičku,“ pozdravila Soukalová Jágra na Instagramu. „Zároveň jsem dneska otevřela první postavičku a bylo na ní číslo 68, což je úplně neuvěřitelný. Takže doufám, že budeš mít stejnej úsměv jako já tady.“

Soukalová už v roce 2014 poslala Jágrovi z legrace své kalhotky, což byl následek rozverné konverzace na dálku mezi oběma sportovci během olympiády v Soči. Soukalová tam po stíhačce pronesla, že ztratila čas tím, že si popotahovala kalhotky a Jágr jí vzkázal, ať jede příště na ostro.

Tentokrát jde ale o víc než o legraci. Díky limitované sérii svých sběratelských postaviček Soukalová pomáhá svému Nadačnímu fondu Gabi, který se stará o lidi s poruchami příjmu potravy. Postavičky se prodávají od čtvrtka. Tehdy se v kině v Jablonci nad Nisou po besedě o filmu ´Pravda se pořád vyplatí´, který vypráví Soukalové životní příběh, prodalo všech padesát kusů, jež byly na místě k dispozici.

V limitované edici jich bylo celkem vyrobeno 500. Postavička Soukalové drží i malorážku se zlatou pažbou, což není náhoda. Soukalová totiž skutečně zbraň se zlatou pažbou vlastní, dostala ji od mezinárodní federace IBU za celkové vítězství ve Světovém poháru v sezoně 2015/2016.

Vstoupit do diskuse
6
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud