Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Smutný efekt Hertlova přestupu: Jeho synové se loučili s kamarády!

Autor: OB

Na konci přestupové uzávěrky NHL fanoušky šokovala překvapivá zpráva. Český hokejista Tomáš Hertl (30), který celou kariéru působil v týmu San Jose Sharks, byl vyměněn do Vegas Golden Knights. Velká změna to však není pouze pro finalistu Stanley Cupu, ale také pro manželku Anetu (30) a jejich syny Tobiase (3) a Thea (1), kteří si budou muset v hlavním městě hazardu hledat nové kamarády. S těmi starými se tak alespoň rozloučili na zahradní oslavě.

„Je to skoro zázrak, že se nám všechny kluky podařilo na chvilku uklidnit a vyfotit,“ napsala pobavená Aneta, kterou si útočník vzal v roce 2019, k fotografii, na které se Tobias směje po boku svých kamarádů. „Hertlovic kluci nám budou chybět,“ dodala kamarádka Anety k dalšímu snímku. Ženáčem je útočník od roku 2019

Tomáše Hertla Sharks draftovali v roce 2012 a o rok později si připsal také svůj debut v NHL. Do povědomí veřejnosti se pak dostal ve svém třetím zápase, kdy proti New York Rangers vstřelil čtyři góly.

Od té doby byl v týmu 11 let a ve městě na západním pobřeží našel nový domov. Největší úspěch si se San Jose připsal v roce 2016, kdy se dostali až do finále Stanley Cupu, ve kterém však bohužel nestačili na Pittsburgh Penguins.

Skvělé výkony si Tomáš Hertl připsal i v dresu národního týmu. V něm debutoval v roce 2012, kdy ho Alois Hadamczik pozval na turnaj Karjala Cup. V letech 2013 a 2014 se pak zúčastnil Mistrovství světa, kde patřil k oporám týmu a zahrál si v první útočné formaci s Jaromírem Jágrem. V roce 2022 pak na světovém šampionátu získal svou první medaili.

Tomáš Hertl s rodinkou
Tomáš Hertl s rodinkou