8. února 2019 • 09:36

Tipy a sestavy pro ligu: Dominovat budou brankáři, Tetteh a Olayinka

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká fotbalová liga je zpět a s ní i Sazka Fantasy! Sestav si vlastní tým z reálných hráčů a hraj o 125 tisíc korun. Kdo bude v dvacátém kole chybět? A na koho naopak můžeš při svém výběru vsadit? Projdi si pravděpodobné sestavy a možné tipy před 20. kolem české ligy.



Olomouc - JablonecFoto iSport.cz

Zajímavé utkání hned v prvním jarním kole pro novou posilu Sigmy. Defenzivu Olomouce posílil stoper Vít Beneš, který v minulosti působil právě v Jablonci. Hosté v zimě celkem protočili kádr, navíc tým Petra Rady trápí marodka. I když jde o ofenzivní družstva, čekáme spíš méně branek a vsadili bychom na domácí obranu a brankáře Miloše Buchtu (9 milionů).

Dukla - BaníkFoto iSport.cz

Domácí mají za sebou slibnou přípravu. Navíc v prvním kole je čeká oblíbený soupeř, proti Baníku má Dukla na kontě čtyři vítězství z posledních pěti utkání. Bohužel se domácí trenér Skuhravý musí obejít bez klíčového člena defenzivy Jána Ďurici, který si odpykává karetní trest. Do sestavy bychom doporučili domácího Jakuba Podaného, který se v základní jedenáctce posunul směrem do útoku (7,5 milionů).

Liberec - PříbramFoto iSport.cz

Liberec o zimní přestávce velmi vhodně doplnil kádr. Domácí získali do útoku Kozáka s Musou, což bylo místo, které tým nejvíc pálilo. Na rozehrání je čeká velmi příjemný soupeř, neboť Příbram má nejhorší obranu v celé lize. Určitě bychom vyzkoušeli, jak sedne ligová premiéra zkušenému střelci Liboru Kozákovi (10,1 milionů).

Karviná - OpavaFoto iSport.cz

Slezské derby slibuje vyrovnaný duel a pořádný náboj. Karviná ohrožená sestupem nakoupila v zimě zajímavé hráče, ale jestli to bude fungovat, se teprve ukáže. Opava naopak prodala své nejlepší hráče (Kayamba, Kuzmanovič), v útoku určitě ztratí na síle. Na špatném terénu nebude k pohledání moc fotbalové krásy, doporučujeme domácí obranu, jmenovitě Jána Kriváka (6,2 milionů).

Sestav si vlastní tým z hráčů české ligy a hraj o 125 tisíc >>

Je to tu! Česká fotbalová nejvyšší soutěž je zpět, v jarní části se hraje o 125 tisíc korun Je to tu! Česká fotbalová nejvyšší soutěž je zpět, v jarní části se hraje o 125 tisíc korunFoto Sazka Fantasy

Boleslav - PlzeňFoto iSport.cz

Poslední mistr v přípravě určitě nezaujal nijak oslnivou formou. Z posledních čtyř přátelských utkání zapsala Plzeň tři remízy a jednu porážku. Na druhou stranu se velmi slušně jevily posily. Jean-David Beauguel (9,3 milionů) i  Joel Ngandu Kayamba (9,5 milionů) ukázali bodový potenciál. I Boleslav se snažila přes zimu posílit, ale i na jaře bude nejvýraznější posilou Nikolaj Komličenko (11,3 milionů).

Zlín - SlováckoFoto iSport.cz

A další utkání s malým potenciálem na branky. Zlín v zimě hodně oslabil, neboť přišel o svého nejlepšího střelce Jean-Davida Beauguela a také kouče Michala Bílka, který odešel k repreznatci Kazachstánu. Hostující celek hledal v zimě posily do ofenzivy, nicméně většina zkoušených se kontraktu nedočkala. Věřili bychom spíš domácí obraně, zkuste Ondřeje Bača za 6,8 milionů.

Slavia - TepliceFoto iSport.cz

Vedoucí tým ligy má za sebou velmi povedený podzim, když jen ve třech utkáních z 19 nedokázal zvítězit. Ve skvělých výkonech by měl pokračovat i nadále, v zimě kádr ještě posílili jedni z lepších hráčů ligy Petr Ševčík, Lukáš Masopust a Alex Král. Posledně jmenovaný opustil v zimě právě Teplice, stejně jako nejlepší střelec týmu David Vaněček. Slavia je velkým favoritem, v tomto utkáním by se mohl s brankami roztrhnout pytel – do sestavy doporučujeme Petera Olayinku (10,3 milionů).

Sparta - BohemiansFoto iSport.cz

A na závěr 20. kolo budeme svědky pražského derby. Po delší době vypadá Sparta stabilizovaně, Sparta oživila v zimě kádr (Karlsson, Hanousek, M. Hašek), uzdravili se marodi (Kadlec, Zahustel a Drchal). V přípravě se týmu dařilo, vyhrál sedm zápasů v řadě. Navíc Bohemku před týdnem postihla nepříjemná viróza, v pořádku bylo jen 9 hráčů A-týmu. Benjamin Tetteh (11 milionů) si střelecky zařádí.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud