24. září 2021 • 10:31

Pravděpodobné sestavy: kdo ovládne podještědské derby v Jablonci?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší fotbalová liga pokračuje devátým kolem a s ní i oblíbená Sazka Fantasy! Kdo ovládne vypjaté podještědské derby? Udrží se Plzeň na první příčce i po tomto kole? Podívej se na pravděpodobné sestavy, vytvoř si na Sazka Fantasy vlastní tým z reálných hráčů, sbírej body podle jejich výkonů a hraj o 150 tisíc korun!



Baník - BohemiansFoto Sport
Oba celky mají v nohách středeční pohár a více se zapotil Baník, který o svém postupu rozhodl až v prodloužení. Nicméně tentokrát bude mít slezský klub výhodu domácího prostředí, kde se týmu od loňského ročníku daří. Bohemku na svém hřišti porazil už 5krát po sobě (včetně poháru). Domácí brankář Jan Laštůvka (8,5 milionů) udrží čisté konto.

Budějovice - KarvináFoto Sport
Souboj ze dna tabulky uvidí na jihu Čech. Domácí po třech porážkách v řadě klesli na 12. příčku, hosté jsou dokonce předposlední, když jako jediní nedokázali v probíhajícím ligovém ročníku zvítězit. Do utkání jdou v pozici mírného favorita Budějovice, budou mít výhodu domácího prostředí. Trefí se Fortune Bassey (10 milionů), který v Sazka Fantasy udělal už 25 bodů. 

Pardubice - PlzeňFoto Sport
Plzeň se po reprezentační pauze veze na vítězné vlně. Viktorka vyhrála tři zápasy v řadě, tým ukazuje velkou míru odolnosti, když se dokázal oklepat z vyřazení z pohárové Evropy. Družina kouče Bílka ve zmíněných střetnutích porazila Spartu, České Budějovice a v poháru Příbram.

Zlín - SpartaFoto Sport
Sparta zvládla pohár v Líšni, když vyhrála 3:0, navíc pošetřila opory. Do Zlína si jede pro povinné 3 body, které potřebuje po předešlých ztrátách s Plzní a Jabloncem. Domácí mají nejhorší obranu v lize, mimo hru je navíc zkušený stoper Procházka, který je v trestu. Sparta vyhraje, trefí se i Adam Hložek (12 milionů), který šance v poslední době zahazoval.

Jablonec - LiberecFoto Sport
Jablonci patří až 9. příčka, ale v posledním kole dokázal urvat bod na Spartě, což se počítá. Slovanu pomohla výměna trenéra, pod koučem Kozlem získal tým 4 body ze dvou utkání a mužstvo začalo střílet branky. Derby přinese jako obvykle hodně fyzický fotbal plný soubojů, ve kterém se bude makat do poslední vteřiny. Z posledních 8 vzájemných klání skončila remízou rovná polovina. V sestavě Jablonce by neměl chybět Tomáš Malínský (8,3 milionů).

Boleslav - SlováckoFoto Sport
Oba celky, ač se to nezdá, patří mezi nejtrestanější týmy v soutěži, respektive mezi mužstva s nejvyšším počtem vyloučených, ať už hráčů, tak trenérů. Slovácko inkasovalo během osmi odehraných kol už čtyři červené karty, rovněž Mladá Boleslav není v tomto směru bez poskvrny. Středočeši hlásí od začátku ročníku dva vyloučené. V posledním vzájemném duelu bylo k vidění hned osm žlutých, šance na červenou kartu není úplně malá.

Teplice - OlomoucFoto Sport
Severočeši jsou poslední, což se tak trochu čekalo. Nefunguje jim téměř nic, obrana je prostupná, hráči patří mezi nejtrestanější v počtu faulů (112) i žlutých karet (25). Na Stínadla zavítá rozjetá Olomouc, která v 7 zápasech nastřílela 20 branek a je společně se Slavií nejproduktivnějším celkem ligy. Sigma nabrala pod Jílkem sebevědomí a našla střelce, respektive hráči pochopili, že do koncovky se musí tlačit v mnohem vyšším počtu, což rozhodne.

Slavia - HradecFoto Sport
Přestože se střetnou dva týmy, které zdobí v soutěži pevná defenziva, tentokrát góly chybět nebudou. Úřadující mistr přivítá v Edenu nováčka soutěže a mělo by se hrát na jednu branku. Ofenzivní síla Slavie je obrovská, což dokazuje od Unionu Berlín až po Velvary. Navíc domácí hrají prakticky bez stoperů, což se může na počtu branek jen pozitivně projevit. 

Nejlepší hráči 8. kola v Sazka Fantasy

Nejlepší hráči 8. kola v Sazka Fantasy.Foto Sazka

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud