26. listopadu 2021 • 10:11

Pravděpodobné sestavy: Slavia doma s Teplicemi, Liberec jede na Letnou

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší fotbalová liga pokračuje šestnáctým kolem a s ní i oblíbená Sazka Fantasy! Skvěle hrající Slovácko pojede bojovat o další body do Českých Budějovic. Slavia pak bude velkým favoritem v duelu s posledními Teplicemi. Podívej se na pravděpodobné sestavy, vytvoř si na Sazka Fantasy vlastní tým z reálných hráčů, sbírej body podle jejich výkonů a hraj o 150 tisíc korun!



Slovácko porazilo před týdnem Spartu (4:0), posunulo se na druhou příčku F:L a předvedlo po všech stránkách skvělý výkon. Jihočeši nemají aktuálně zrovna bůhvíjakou formu, v úterý vypadli z MOL Cupu na penalty s Olomoucí. Domácí trápí prostupná defenziva, čisté konto v jejich podání je v probíhajícím ročníku spíš výjimkou. Za Slovácko by se mohl prosadit ve formě hrající Václav Jurečka (11,3 milionu), který dokázal skórovat i proti Spartě.

Sigmě se v poslední době na cizích hřištích příliš nedaří, hlavně v koncovce. Nic na tom nemění ani úterní postup v poháru přes Budějovice na penalty (2:1). Svou roli tu naopak může sehrát únava. Pardubice jsou dobře fyzicky připravený tým, mužstvo je odpočaté a namotivované poslední výhrou v Teplicích (2:1). Na tuto výhru by klidně hráči Pardubic mohli navázat i díky vychytané nule Marka Boháče (8,1 milionu).

Domácí celek neporazil Baník už pětkrát v řadě. V Ostravě třikrát prohrál, na Letné zápasy skončily shodně 1:1. Hosté mají v nohách středeční dohrávku v Karviné, ve které se na výhru nadřeli (2:1), respektive měli hromadu štěstí, když dali gól v poslední minutě utkání. Hosté nejsou herně v posledních zápasech přesvědčiví, defenziva Zlína se v posledních týdnech zvedla. Za Baník by se mohl trefit Jiří Klíma (9,9 milionu), který je aktuálně hodně při chuti. 

Plzeň ztratila nejen první příčku, ale po remíze v Ostravě (2:2) přenechala Slovácku i druhé místo. Tentokrát se ale Západočeši zvednou. Po karetním trestu se může do sestavy vrátit trojice hráčů (Kaša, Kalvach, Pernica). Kouč Bílek má k dispozici konečně dva stopery, v obraně tak nebude muset alternovat útočník Chorý. Viktorka dokázala soupeře z Prahy porazit už 4krát po sobě, 3krát z toho padly v zápase alespoň 2 branky. Jako velmi platný hráč by se mohl ukázat Jan Kopic (10,1 milionu).

Nováček soutěže je nejpříjemnějším překvapením ročníku, hosté naopak bojují o záchranu. Pod koučem Páníkem se Karviná herně zvedla, ale poslední dva zápasy prohrála shodně brankou v samotném závěru utkání, což je na psychiku týmu hodně náročné. Karviná má v nohách středeční dohrávku, náročný program po karanténě se může opět projevit. Hradec potvrdí svou formu v probíhajícím ročníku na domácí půdě v Boleslavi a zvítězí. Čisté konto a čtvrtou asistenci v ročníku by mohl zazamenat Jan Mejdr (7,6 milionu).

Výsledková mizérie Jablonce v lize pokračuje, na výhru čeká tým od 12. září! Domácí včera hráli doma Konferenční ligu s Alkmaarem, trávník na Střelnici tak nebude v úplně top kondici, stejně jako družina kouče Rady. Mladá Boleslav nastřílela na podzim už dvojnásobný počet branek oproti Severočechům, do sítě Jablonce se alespoň jednou trefili hosté už 9krát po sobě. Boleslav bude v Jablonci skórovat i bodovat. 

Výhra Slavie je prakticky tutovka, v duelu se Teplicemi půjde pouze o výši skóre, případně o to, který z hráčů se gólově prosadí. Hosté táhnou sérii 7 porážek v řadě (včetně poháru), mužstvo je pod velkým tlakem. Slavia po poháru prorotuje sestavu, ale už v minulosti se ukázalo, že i lavička sešívaných má velkou sílu. Jednu z branek by mohl zaznamenat Ondřej Lingr (12,2 milionu), který se v posledních třech duelech trefil hned pětkrát. 

Defenziva Sparty není v posledním období v optimálním rozpoložení a příliš často inkasuje. Liberec se navíc zvedl, v předešlých čtyřech zápasech získal plný počet bodů a pokaždé vstřelil dvě branky. Proti Spartě má mužstvo obvykle zvýšenou motivaci a domácí předčí důrazem. V utkání se patrně prosadí gólově oba týmy, Slovan dokázal vstřelit branku na Letné 2krát po sobě. Sparta zase patří mezi nejproduktivnější týmy celé soutěže. Zajímavou volbou za dobré peníze je určitě Ladislav Krejčí ml. (7,8 milionu).

 

Nejlepší hráči 15. kola Sazka Fantasy

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud