29. dubna 2022 • 10:12

Pravděpodobné sestavy: V Edenu proběhne velmi očekáváná bitva o titul

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší fotbalová liga má na programu druhé kolo nadstavby a s ním i oblíbenou Sazka Fantasy. Tento víkend se odehraje vysoce sledovaný zápas mezi Slavií a Plzní, která se po nečekané ztrátě Slávistů dostala opět na první místo. Na druhém pólu tabulky čeká klíčový duel trápící se Jablonec, který přivítá Karvinou. Podívej se na pravděpodobné sestavy, vytvoř si na Sazka Fantasy vlastní tým z reálných hráčů, sbírej body podle jejich výkonů a hraj o 150 tisíc korun!



Středočeši uspěli před týdnem v Budějovicích poměrem 3:2 a do odvety si tak přivezli skvělý výsledek. Na domácí půdě by měla Boleslav potvrdit postup do bojů o sedmou příčku, Budějovice se totiž celý ročník na cizích hřištích enormně trápily. Družina kouče Horejše nevyhrála ani jednou za sezonu na cizích hřištích, což je špatná vizitka pro hráče, trenéra i vedení klubu. V tomto duelu se prosadí velmi produktivní záložník domácích Ewerton (10,8 milionu).

Vzájemné duely bývají poměrně skoupé na branky. V posledních třech měření sil padly dohromady jen čtyři branky, pokaždé se pak gólově v utkání prosadilo jen jedno z mužstev. Liberec se trápil v koncovce celou sezónu, rovněž Olomouc měla rezervy především dopředu. Na brankovou přestřelku to nevypadá ani tentokrát, Sigma dvakrát po sobě v lize neinkasovala. Zde by se mohla vyplatit sázka na obrany. Například Theodor Gebre Selassie (7,7 milionu) je k dispozici za pěknou cenu.

Baník nedokázal porazit Slovácko už čtyřikrát v řadě (0-1-3), celkově je horší i v letošní sezoně, zejména pokud hraje venku. Klub z Uherského Hradiště je naopak doma velice silný, když vyhrál 12 z 15 utkání, před svými fanoušky navíc inkasoval jen 9 branek. Oba celky před týdnem prohrály shodně 1:3, nicméně Slovácko hrálo v Plzni dobře, tým ale vychytal skvělý Staněk. Slovácko porazí Baník i díky další gólové trefě Jurečky (10,7 milionu).

Východočeši byli největší senzací základní části F:L a zhurta vstoupili i do finálové fáze, před týdnem porazili doma Slavii 4:3. Hradec se celou sezonu prezentuje jako dobře organizovaný tým, který má správné nasazení a pracovitost, návrat hráčů po ztrátě míče je přímo ukázkový a minimálně v tomto aspektu hry jsou „votroci“ lepší než Sparta. Hradec navíc může hrát naprosto uvolněně. Pokud chcete do týmu tahouna Sparty, Adama Hložka (12,4 milionu), budete muset utratit poměrně vysokou sumu.

Oba celky mají stejně bodů, oba kluby letos využívají vršovický Ďolíček jako domácí hřiště a jsou zvyklé v Praze hrát. Klokani sice budou mít jasně převahu na tribunách, což je požene vpřed, nicméně Pardubice jsou v lepší sportovní formě, když vyhrály dva z posledních tří ligových zápasů, rovněž vzájemná bilance nahrává lehce hostům. Pro Bohemku bude stropem opět remíza.

Jablonec je po prohře s Pardubicemi v kritické situaci. Vedení Severočechů se tak rozhodlo dodat mužstvu nový impuls a dohodlo se na konci spolupráce s Petrem Radou. Karviná každopádně ukázala, že závěr sezóny nevypustí a v posledních 2 zápasech uhrála 4 body. Mužstvo se zvedlo v koncovce, 7krát po sobě družina kouče Páníka vstřelila v utkání gól. Za domácí se prosadí Václav Pilař (6,7 milionu).

Teplice mají z mužstev bojujících o záchranu nejlepší formu, respektive v předešlých pěti kolech nasbíraly nejvíce bodů. V posledním vzájemném duelu fotbalisté Teplic dominovali (4:1), také tentokrát mohou pomýšlet na bodový zisk, přestože hrají venku. Zlín z předešlých devíti ligových zápasů zaknihoval pouze jednu výhru, jinak remizoval nebo prohrál. Za hosty by se mohl prosadit Václav Sejk (9,1 milionu).

Papírovým favoritem utkání je Slavia, která v Edenu rozdává body jen zcela výjimečně, s Plzní má navíc dlouhodobě pozitivní bilanci. Rozhodnout šlágr kola by mohl Ondřej Lingr (11,1 milionu), který se trefil už 13krát. Slavistický univerzál má na Plzeň lidově řečeno „spadeno“, góly dal v posledních dvou duelech. Lingr má ve „velkých“ zápasech zvýšenou motivaci a vždy hraje skvěle.

Nejlepší sestava uplynulého týdne Sazka Fantasy

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud