10. května 2022 • 13:25

Pravděpodobné sestavy: Plzeň čeká těžký duel s Hradcem, Slavia jede do Ostravy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší fotbalová liga má na programu již čtvrté kolo nadstavby a s ním i oblíbenou Sazka Fantasy. Plzeň má k titulu opravdu blízko. Při určité konstalaci výsledků mohou fotbalisté Plzně dokonce slavit titul už ve středu. Nejdříve však musí zvítězit na hřišti Hradce a následně doufat v zaváhání Slavie, která jede do Ostravy. Podívej se na pravděpodobné sestavy, vytvoř si na Sazka Fantasy vlastní tým z reálných hráčů, sbírej body podle jejich výkonů a hraj o 150 tisíc korun!



Vzájemná bilance z poslední doby hovoří pro domácí. Jablonec vyhrál třikrát a dvakrát remizoval. Bohemce se proti Severočechům nedaří. Domácímu celku pomohl impuls v podobě výměny trenéra, bez Rady mužstvo dvakrát po sobě zvítězilo a neinkasovalo ani gól. Hosté sice zazářili ve Zlíně (4:1), ale dlouhodobě jsou výsledky zvenku podprůměrné. Prosadit by se mohl domácí útočník Davis Ikaunieks (7,9 milionu).

Pardubice mají v pravý čas nejlepší formu od začátku sezony, Východočeši vyhráli čtyři z posledních pěti utkání, zároveň začala týmu fungovat obrana, když čtyřikrát udržela čisté konto. Forma Zlína je naopak kolísavá, venku tým spíš ztrácí. Pardubice v pražském azylu zaberou, zvítězí a vyhnou se definitivně ošemetné baráži. Zlín si počká do posledního kola. Domácí se mohou spolehnout na výkony nestárnoucího Pavla Černého (10,2 milionu).

Oba celky mají v posledních pěti kolech naprosto stejný zápis porážek, remíz a výher. Forma obou mužstev je tak prakticky totožná. Karviná je už jistým sestupujícím a motivace z její strany tak může být o něco nižší, nicméně Teplicím odešla koncovka v nejméně vhodnou dobu. Vyrovnaný duel skončí smírem, remízou skončil i poslední vzájemný duel, který se hrál v Karviné (1:1). Za skvělou cenu je k dispozici Jan Fortelný (7,2 milionu).

Oba celky se střetly na Letné v dubnu a byl z toho výsledek (3:1) pro domácí. Sparta je před svými fanoušky o třídu lepší tým než venku, body rozdává doma jen výjimečně. Slovácko má užší kádr než Pražané a v nabitém závěru soutěže mohou týmu ubývat dříve síly. Sparta provede po Plzni (0:3) změny v sestavě, což pomůže výkonu i výsledku. 

Plzeň zvládla ve fi nálové fázi klíčové duely se Spartou (3:0) i Slavií (1:1), o titul se tak může připravit už jen sama. Tým je ale dostatečně zkušený, v sezóně si dokázal pohlídat zápasy, ve kterých vedl, byť jen o gól. Mužstvo je velice silné ze standardek, kouč Bílek přenáší na tým potřebný klid. Viktorka bude mít navíc v Boleslavi díky fanouškům domácí prostředí.

Baník porazil naposledy Slavii na podzim roku 2018, od té doby tahal za kratší konec lana a sbíral hlavně porážky, sem tam nějakou remízu. Hosté bojují o titul a mají obrovskou motivaci, domácí naopak skončí bez pohárů, a tak nemají o co hrát, navíc by měl přijít v létě nový trenér. Slavia je nejproduktivnější tým soutěže (78), kromě výhry zaknihuje alespoň dvě branky.

Nejlepší sestava uplynulého kola Sazka Fantasy.

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud