13. května 2022 • 11:50

Pravděpodobné sestavy: Konec ligové sezony ozdobí derby pražských "S"

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší fotbalová liga má na programu poslední kolo nadstavby a s ním i oblíbenou Sazka Fantasy. O titulu je sice rozhodnuto, nicméně i poslední kolo nabídne díky derby pražských "S" skvělou podívanou. Mistrovská Plzeň doma přivítá Baník. Zajímavé bude také sledovat, kdo se vyhne baráži. Podívej se na pravděpodobné sestavy, vytvoř si na Sazka Fantasy vlastní tým z reálných hráčů, sbírej body podle jejich výkonů a hraj o 150 tisíc korun!



Boleslav vyhrála první zápas v Olomouci (2:1) a do odvety jde ve výrazně lepším rozpoložení. Sigma je venku o poznání slabší, navíc bude muset útočit, aby smazala manko. Takový styl hry bude Středočechům sedět, mužstvo má směrem dopředu rychlé hráče a rádo hraje na brejky. Střeleckou fazónu má především Douděra, který by měl na podzim působit už ve Slavii. Byla by chyba Douděru (11,3 milionu) do své sestavy nenasadit.

Šance „klokanů“ vyhnout se baráži žije, ale je malá. Bohemians se zvedli výsledkově až v posledních dvou kolech, a to je pozdě. Proti už sestupující Karviné před svými fanoušky Pražané zvítězí a budou čekat, jak dopadnou ostatní duely. Bohemka dá v utkání více než jednu branku, trefit by se mohl Chramosta (9,6 milionu), který dal v sezoně 6 branek. Ve skvělé formě hraje také Hronek (12,1 milionu).

Pardubice odehrály skupinu o baráž skvěle, ve čtyřech zápasech třikrát vyhrály a jednou remizovaly. Kladnou bilanci si nezkazí ani v Teplicích, které už mají jistotu baráže. Domácí se v poslední době trápí v koncovce, hosté naopak zpevnili defenzivu a zlepšili útok. Na venkovních hřištích mají hosté ale jen průměrnou bilanci, v utkání se tak budou body dělit.

Zlín už má jistou záchranu mezi elitou a je s otazníkem, jak domácí hráči k zápasu přistoupí. Hosté naopak mají obrovskou motivaci vyhnout se baráži, a tak budou hrát na vítězství. Mužstvo se po trenérské výměně chytlo, ve třech zápasech získalo 7 bodů. Pro Severočechy hovoří i vzájemná bilance (3 – 2 – 0). Hosté navíc výrazně vylepšili obrannou činnost v posledních kolech. Za Jablonec by se mohl trefit Jan Silný (7,3 milionu).

Slavia letos nezískala překvapivě titul, ale poslední kolo rozhodně nevypustí. Zakončit sezonu výhrou nad odvěkým rivalem má přeci jen něco do sebe. Domácí se nemají na co šetřit, pro některé z nich (Bah atd.) půjde o loučení s Edenem. Pro Spartu má naopak prioritu středeční pohár, do derby tak mohou naskočit opět někteří mladíci, aby posbírali zkušenosti. Na gólovou trefu z Ostravy naváže Yira Sor (9,7 milionu).

Plzeň má už jistý titul a v posledním kole může hrát naprosto uvolněně. Tým si nebude chtít pokazit oslavy se svými fanoušky a potvrdí, že Štruncovy sady byly letos pevnost (15 – 2 – 0). Aby toho nebylo málo, Beauguel (12,4 milionu) bude chtít vylepšit své osobní maximum v počtu vstřelených branek (18) a získat post krále střelců. Dohnat se jej pokusí Almási (8,7 milionu), o branky by nemusela být nouze.

Slovácko čeká ve středu finále poháru se Spartou, a tak bude některé hráče šetřit. Kouč Svědík má konkurenceschopný kádr včetně mladých hráčů, kteří sbírají zkušenosti. V domácím prostředí bylo mužstvo celou sezonu velice silné, což potvrdí i o víkendu. Hradec bude rovněž testovat hráče pro příští ročník, případně ty, kteří neodchází jinam. Trefí se Cicilia (8,0 milionu).

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

Články odjinud