16. května 2016 • 12:50

Opustí Jiráček v létě Spartu? Mohl by hostovat v Jablonci

Autor: kub, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta už řeší podobu kádru pro příští sezonu. Trenér Zdeněk Ščasný po posledním ligovém utkání vyjmenoval hráče, kteří se vrátí z hostování v jiných klubech. Na spadnutí je podle všeho také první odchod. Jedná se o záložníka Petra Jiráčka. Třicetiletý univerzál by měl zamířit na hostování do Jablonce, s kterým chce letenský klub navázat úzkou hráčskou spolupráci. „Slyšel jsem i o tom, že by Petr měl jít do Mladé Boleslavi, ale zatím to není pravda,“ řekl Sportu zdroj z hráčova okolí.



Když se loni v srpnu Petr Jiráček vrátil po tři a půl letech v bundeslize zpátky do Synot ligy, reagovala Sparta na zranění Lukáš Váchy . Někdejší reprezentant měl zacelit místo ve středu zálohy a zvýšit konkurenci v letenském klubu.

Trenér Zdeněk Ščasný se mu snažil najít ideální pozici, ať už to bylo na pravém či levém kraji zálohy, nebo uprostřed. V důležitém utkání s Plzní se dokonce objevil i na pozici levého obránce. V konkurenci Lukáše Marečka, Bořka Dočkala či křídelních hráčů Ladislava Krejčího s Josefem Šuralem se však nedokázal trvale prosadit.

Útočník Sparty Lukáš Juliš slaví gól proti Liberci s Petrem Jiráčkem
Útočník Sparty Lukáš Juliš slaví gól proti Liberci s Petrem Jiráčkem

Ve Spartě má Jiráček platnou smlouvu až do června 2019. Proto se nabízí logická volba hostování v jiném českém klubu. A zájem by o bývalého fotbalistu Wolfsburgu, Hamburku či Plzně byl. O jeho služby se přihlásil Jablonec. Zdroj z hráčova okolí navíc Sportu řekl, že ve hře by mohlo být angažmá i v Mladé Boleslavi.

Statistiky Petra Jiráčka ve Spartě 

Zápasy: 29
Minuty:
1915
Góly:
2
Žluté karty:

Reálnější je však varianta s hostováním na severu Čech. Jablonec, který pokud ve středu porazí ve finále národního poháru Boleslav a zajistí si účast ve třetím předkole Evropské ligy, by Jiráčka rád viděl ve svém kádru.

Kromě Jiráčka by Severočeši mohli udržet také obránce Matěje Hybše. Bývalý reprezentant do 21 let byl v klubu na hostování právě ze Sparty. Nyní však nefiguruje v seznamu navrátilců, které trenér Zdeněk Ščasný vyjmenoval po sobotním utkání s Jihlavou a chce je vzít do letní přípravy.

První gól Petra Jiráčka za Spartu byl v MOL Cupu proti Královu Dvoru
Video se připravuje ...

Sparta - Plzeň: Jiráček nepodal ruku Limberskému, Costa ignoroval Petrželu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud