Pavel Janega
7. srpna 2016 • 11:16

Spartu čeká problém jménem Teplice. Musíme vyhrát, zní z Letné

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rychle napravit vyřazení z Ligy mistrů a udobřit si fanoušky. To je úkol Sparty v dnešním utkání ePojisteni. cz ligy, který zvládne jedině se třemi body. Jenže zajíždí do Teplic, kde se jí moc nedaří. Naposledy zde vyhrála v květnu 2013. (Utkání sledujte v přímém přenosu na iSport.cz od 19:00)



Atmosféra ve Spartě není po vyřazení se Steauou zrovna ideální. Hráči jsou v útlumu, hrají nepřesvědčivě a trenér Zdeněk Ščasný přiznává, že zváží rezignaci, pokud se s týmem neprobojuje do Evropské ligy. „Nejsme v optimální formě,“ ví letenský kouč.

Zároveň však jeho svěřenci nesmí polevit v tuzemské nejvyšší soutěži. Nejspíš tedy není nadšený z toho, že jen pár dní po bukurešťském propadáku mu stojí v cestě Teplice, jeho bývalé mužstvo.

„Že jsme vypadli z boje o Ligu mistrů, je velké zklamání. Nicméně nejlepší motivací je vítězství, musíme vyhrát,“ uvedl pro Sparta TV asistent trenéra Stanislav Hejkal, kterého si Ščasný přivedl právě z Teplic.

Na Stínadlech už mockrát Sparta narazila, není to její nejoblíbenější stadion. Z posledních čtrnácti zápasů tady vyhrála jen dva - naposledy v květnu 2013. Pokud počet odehraných utkání rozšíříme na dvacet, dojdeme pouze k pěti výhrám a deseti remízám.

Porážky a skandály

Obzvlášť nezapomenutelné jsou ty porážky, které doprovodily skandální incidenty. Třeba když jeden z chuligánů Sparty hodil dýmovnici na kouče Vítězslava Lavičku (květen 2014) či strkanec Tomáše Řepky do kameramana České televize (září 2007).

V neposlední řadě se zde odvolávali i trenéři. Například Jaroslav Hřebík na lavičce Sparty nepřežil porážku v říjnu 2005, tehdy fanoušky šokovalo, že nezařadil do sestavy Jaromíra Blažka a Lukáše Zelenku.

„Historicky se nám proti Spartě doma daří, i když je to podle mě nejlepší tým v české lize. Bude to dobrý fotbal, doufáme, že aspoň bod si necháme,“ pronesl Michael Lüftner, stoper Severočechů. Ti také doufají v podporu fanoušků, jichž má dorazit přes deset tisíc.

„Věřím, že budou stát za námi,“ uvedl nový kouč Daniel Šmejkal pro klubový web. „Jsme trošičku nervózní, hrajeme první utkání doma, přijede atraktivní soupeř. Ale myslím si, že převažují pocity, že se těšíme.“

Radost může mít hlavně z faktu, že se Teplice oklepaly z herní i výsledkové krize minulé sezony. Po Šmejkalově nástupu se zpevnila defenziva, která za celou přípravu a v úvodním kole na Dukle (1:0) neinkasovala ze hry. Jedinou branku dostala od Energie Chotěbuz z penalty.

„Na druhou stranu víme, že utkání se Spartou bude o něco těžší než proti Dukle. Ale celý týden se připravujeme, tak věřím, že ho zvládneme,“ dodal záložník Robert Hrubý, pro nějž je střet s Letenskými celkem pikantní. Odjakživa je slávistou, v Teplicích tuto sezonu hostuje.

Posledních 20 zápasů na Stínadlech
Teplice   Sparta
5 VÝHRY 5
10 REMÍZY 10
5 PROHRY 5
21 VSTŘELENÉ GÓLY 21
0 PROMĚNĚNÉ PENALTY 1
45 ŽLUTÉ KARTY 47
0 ČERVENÉ KARTY 3

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud