Jan Podroužek
7. srpna 2016 • 20:29

Jarolím už chce k reprezentaci. Problém je, že Boleslav nemá náhradu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dobrý štych, i když krapet upocený. Ale velmi cenný, protože se jím pravděpodobně Karel Jarolím rozloučí s Mladou Boleslaví. V Příbrami vyválčil se svým týmem těsnou výhru 1:0, sám pak přiznal, že už by se potřeboval soustředit na reprezentaci. Jenže celou věc komplikuje fakt, že prezident klubu Josef Dufek ještě nepodepsal žádného nového kouče.



Během pondělí se uskuteční sezení, jednání o tom, jestli Karel Jarolím půjde k reprezentaci hned, nebo později. S čím tam půjde?

„Já upřímně... Víte dobře, že 31. srpna máme přípravu a 4. září začíná kvalifikace. Přiznám se, že bych se už potřeboval soustředit na reprezentaci,“ řekl celkem otevřeně v příbramském tiskovém sále.

Z téhle odpovědi je zřetelně čitelné, že zkušený kouč už si chystá odchod. Řekněme takový nucený, protože ho vážně tlačí čas a práce je jako na kostele.

„Něco jsem už stihnul, samozřejmě. Je toho fakt moc, není to jednoduché. Nechci dělat něco napůl, jak tady, tak támhle. Na jednu stranu je mi to líto, že Boleslav opouštím, ten klub vám za tu dobu přiroste k srdci,“ přiznal Jarolím.

Jenže co si přeje jedna strana, to může velice komplikovat ta druhá. To je holt život... Prezident Mladé Boleslavi Josef Dufek se prý totiž stále pere s nahrazením dosavadního kouče.

CELÝ SESTŘIH: 1. FK Příbram - Mladá Boleslav 0:1. Výhru vystřelil Rada
Video se připravuje ...

Věc se má zhruba takhle. Na přetřes přišel Jarolímův syn David, u něj je ale problém, že si teprve musí dodělat licenci. Oficiálně by tedy stejně nemohl dělat hlavního, navíc se studiem bude mít teď honičku.

Jako druhá varianta připadal do úvahy současný asistent Boris Kočí. Věrný Jarolímův pomocník ale svou „přísahu“ nejspíš dodrží i tentokrát a namíří si to se svým kolegou na Strahov. Tak aspoň znějí podpultové informace...

Dufek už prý měl oslovit Radoslava Látala, bývalého trenéra Piastu Gliwice nebo Baníku Ostrava. Těžce prý ale nepochodil, poněvadž si Látal měl přes svého manažera říct o velké peníze, říká se, že až patnáct tisíc eur měsíčně a k tomu další prémie.

Takže pokud v pondělí od Jarolíma zazní, že odchází, může se mu z druhé strany vrátit, že ne, protože... Viz výše.

Do věci se ale pořád může vložit předseda FAČR Miroslav Pelta a zamávat buď dohodou, která zahrnovala Jarolímovo působení v Mladé Boleslavi přes předkola Evropské ligy. V nich Středočeši od čtvrtka nejsou. Anebo si pomoct miliony, výstupní klauzule za 59letého kouče má být šest milionů.

To by ale byl finanční výdaj, s jakým se na FAČR už nepočítá.

Příbram - Mladá Boleslav: Gól! Rada překonal zeď a pomocí tyče skóruje
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud