20. června 2017 • 12:20

Bič na simulování v lize. Disciplinárka dostane šanci dávat stopky i pokuty

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tresty za simulování by měly být od příští sezony účinnější. Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR schválí na nejbližším zasedání novelu disciplinárního řádu, který předložila Ligová fotbalová asociace. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace bude mít možnost nově hráče trestat za filmování dodatečně.



Jaký postih hrozí simulujícím hráčům? Může jít o trest zákazu činnosti až na dvě soutěžní utkání a uložení peněžité pokuty.

Přihráním svých pádů ve vápně si během jarní části pro penaltu došli postupně slávistický záložník Ruslan Mingazov v závěru derby se Spartou, o týden později Josef Šural v utkání Sparty s Brnem a také plzeňský Martin Zeman proti Slovácku.

„Stávající disciplinární řád neumožňoval trestat simulování jako případ narušení řádného průběhu hry. To se díky této novele změní. Pro disciplinární komisi je to nástroj, jak podobné chování z profesionálních soutěží vymýtit,“ vysvětluje předseda disciplinární komise Richard Baček.

Změnu vítá také předseda Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda. „Je to významný posun v boji proti nešvaru, který se v poslední době objevil nejenom v české nejvyšší soutěži. Očekávám, že si díky novelizaci disciplinárního řádu, každý z hráčů na hřišti rozmyslí, zda spadnout či akci dokončit,“ komentuje novinku.

Slavia - Sparta: Mingazov naskočil na Karavajeva, sudí Franěk mylně nařídil penaltu. Škoda srovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Sparta - Brno: Šural upadl přes Taščiho nohu, Lafata suverénně proměnil penaltu. 3:1
Video se připravuje ...

Plzeň - Slovácko: Zeman upadl přes skluzujícího Šumulikoského, Bakoš proměnil penaltu – 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud