18. května 2017 • 17:50

Kvůli simulantům mění v Anglii pravidla. Nesmysl! reaguje Allardyce

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté v Anglii budou moci podle nových pravidel dostávat zpětně tresty zákazu startu za filmování. Pokud hráči simulováním oklamou rozhodčího tak, že vyloučí soupeře či odpíská penaltu, bude následovat minimálně dvouzápasový distanc. To se však nelíbí kouči Crystal Palace Samovi Allardyceovi. Novinku zpochybňuje tvrzením, co bude s hráči, kterým bude simulace odpískána nesprávně.



Úpravu pravidel dnes schválila Fotbalová asociace, nové regule vstoupí v platnost v příští sezoně. O provinění hráčů bude na základě videozáznamů rozhodovat tříčlenná komise ve složení rozhodčí, bývalý trenér a bývalý fotbalista, jež se musí na případném trestu jednomyslně shodnout.

„Naprostý nesmysl,“ protestuje kouč Crystal Palace. „Co bude, až se hráč potrestá neprávem? To se mu budete omlouvat, že příště se to nestane?“ ohradil se proti novince Allardyce.

V jeho týmu je jeden z nefaulovanějších hráčů v Premier League křídelník Wilfried Zaha. „Několikrát jsem se dohadoval se sudími, aby ho na hřišti více chránili. Jeho talent se rozvíjí a každý, kdo proti nám hraje, se ho neférově snaží faulovat,“ pokračoval.

Sunderland proti Crystal Palace nastřílel všechny čtyři góly do poločasu. Smolař Rodwell střídal ve druhé půli
Sunderland proti Crystal Palace nastřílel všechny čtyři góly do poločasu. Smolař Rodwell střídal ve druhé půli

„Chtělo by to technologii, kdy bychom se na to podívali. Pořiďte trestnou lavici, pošleme na ni hříšníka a po deseti minutách může jít zpátky. Přestaňte platit lidem, kteří ve fotbale vymýšlí úplné nesmysly,“ dodal bývalý kouč anglické reprezentace.

U té však vydržel pouhých 67 dní a po skandálu, kdy byly zveřejněny tajné nahrávky, na níž řekl novinářům přestrojeným za asijské investory, že umí obejít pravidla při přestupech, a dohodl si i provizi 400 tisíc liber (asi 12,4 milionu korun).

V Anglii už od sezony 2004/05 může asociace zpětně trestat hráče za prohřešky proti pravidlům zasluhující červenou kartu, které však v zápase sudí nepostřehl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud