Michal Koštuřík
7. prosince 2017 • 14:55

Brankářská výměna! Hanuš míří do Jablonce, Jihlava získá Valeše

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední tým HET ligy prodává svého nejlepšího hráče. Brankář Jan Hanuš (29) po Novém roce hlásit na začátku přípravy FK Jablonec! Opačným směrem má zamířit o dva roky mladší Roman Valeš. Informace deníku Sport potvrdily oba kluby na svých webech.



V případě Jihlavy jde o velké oslabení. Na Hanušových zákrocích měl klub v předchozích třech sezonách postavenou záchranu v nejvyšší soutěži. Nyní ale nastal čas kvalitního gólmana zpeněžit, v létě mu končila smlouva a podpis nové se nedal očekávat. „Když se ohlédnu zpět, tak musím říci, že ty roky nebyly špatné, dokázali jsme hrát dobrý fotbal, porazili jsme Spartu, Slavii i Plzeň a vždy jsme pro tento region dokázali udržet nejvyšší soutěž. Za ty roky jsem už samozřejmě začal cítit, že bych sám potřeboval změnu,“ prohlásil rodák z Chlumce nad Cidlinou. Dočkal se, do Jablonce jde s vidinou účasti v evropských pohárech.

Jeho příchod „odnese“ sedmadvacetiletý Roman Valeš, jenž na podzim odchytal v lize čtyři zápasy. V Jihlavě vytvoří dvojici s Matejem Rakovanem. Hanuš, který stejně jako Valeš fotbalově vyrostl ve Slavii a na Vysočině působil pět a půl roku, by měl být na severu Čech jasnou jedničkou. Záda mu budou krýt Michal Bárta a Vlastimil Hrubý.

Nepůjde zdaleka o jedinou změnu v jihlavském kádru. Klub údajně připravuje menší čistku, v ohrožení jsou zejména starší hráči. Klub by se prý nebránil ani odchodu lotyšského kanonýra Davise Ikauniekse či talentovaného slovenského záložníka Jozefa Urblíka. O oba měla před sezonou zájem Mladá Boleslav.

Rovněž setrvání kouče Ivana Kopeckého, pod jehož vedením získal tým na podzim jen deset bodů a uzavírá tabulku, není vůbec jisté. Jasno bude v nejbližších dnech.

Fotbalové přestupy a spekulace sledujeme ONLINE ZDE >>>

Jihlava - Bohemians: Skvělý Hanuš! Kabajevovi zlikvidoval další tutovku
Video se připravuje ...

Brankář Jihlavy Jan Hanuš předvedl na Slavii skvělý výkon
Brankář Jihlavy Jan Hanuš předvedl na Slavii skvělý výkon

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud