23. prosince 2017 • 18:02

Holoubek našel asistenty: Šampioni s Libercem i Jarošík ze Sparty

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hledání realizačního týmu netrvalo dlouho. Nový trenér Slovanu Liberec David Holoubek si vybral trojici asistentů, kteří mu budou v ligovém tažení k ruce. V týmu, který převezme mužstvo po Jindřichu Trpišovském a jeho kolezích, najdeme tři bývalé fotbalisty, kteří v Liberci hráli - Miroslava Holeňáka, Marka Čecha a Jiřího Jarošíka.



Zlínský rodák Holeňák, který hrál i za Slavii či Drnovice, nastoupil v libereckém dresu ke skoro dvěma stovkám zápasů, v sezoně 2001/02 s ním slavil titul. Naposledy ve Slovanu trénoval mládež.

"Přišlo mi logické vzít si k sobě někoho, kdo je ve Slovanu hráčskou legendou, zná dobře strukturu klubu a navíc je to charakterově velmi skvělý člověk. Navíc jsme se potkávali v dorostenecké lize a já ho tehdy porazil 14:0, tak jsem se mu tou nabídkou chtěl trochu omluvit," smál se na klubovém webu Holoubek, který společně s Holeňákem studoval trenérskou licenci.

Dalším asistentem bude bývalý obránce Jiří Jarošík. Majitel několika ligových titulů se Spartou, CSKA Moskva, Chelsea, či Celticem Glasgow byl s Libercem ze tří vyvolených spojen nejkratší dobu, nastupoval za něj jen v sezoně 1997/98, když hostoval ze Sparty. Právě u letenského klubu naposledy působil, trénoval tam mládež.

"V poslední době jsem měl možnost sledovat ve Spartě jeho trenérskou práci a mám z něj velmi dobrý pocit. Lidsky i profesně si rozumíme a nepochybuji, že naše spolupráce bude ve Slovanu fungovat. Jsem rád, že mou nabídku přijal," okomentoval Jarošíkův příchod Holoubek.

Brankáře si vezme do parády Marek Čech, který působil i ve Spartě, Plzni či indickém týmu Delhi Dynamos. Právě v Liberci ale mezi lety 2004 a 2007 zanechal největší stopu, v létě roku 2006 se Slovanem slavil mistrovský titul. Poté, co v Indii ukončil profesionální kariéru, byl sportovním ředitelem ve Frýdku Místku, na jaře se vrátil k chytání v divizním Frýdlantu nad Ostravicí.

"Marka jsem oslovil a popravdě jsem moc nedoufal, že se mi podaří ho přivést. Až později jsem se dozvěděl, že v Liberci dlouhodobě žije. Věděl jsem, že tu chytal, ale že ho má nabídka přivede vlastně domů jsem netušil," prozradil klubovému webu David Holoubek. "Poznali jsme se na Spartě. Stejně jako oba své asistenty, tak i Marka považuji za charakterově skvělého člověka. Myslím, že vytvoříme dobrý a fungující tým," věří nový hlavní kouč Slovanu, kterého právě proti Spartě čeká v prvním jarním kole velká ligová premiéra.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud