Jan Vacek
22. prosince 2017 • 17:37

Dorostenecký trenér? Holoubek může v Liberci dokázat, že zvládne víc

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Často se říká, že pro mladé fotbalisty je přechod z juniorské kategorie do té seniorské mimořádně složitý. Ne každý tímhle sítem projde bez újmy. Stejné je to v případě trenérů. A Davida Holoubka obzvlášť. Po krátké epizodě u prvního týmu Sparty se úspěšnému kouči mládeže v Liberci otevírá možnost, aby potvrdil, že tenhle přesun zvládl.



Když se bavíte s lidmi z fotbalového prostředí, zaslechnete to často. „David Holoubek je dorostenecký trenér,“ zaznívá často z úst trenérů či funkcionářů. Že tomu tak není, může sympatický kouč prokázat v nadcházejících měsících, kdy povede ambiciózní Slovan Liberec.

Na mládežnické úrovni má za sebou Holoubek prokazatelné úspěchy. Sparťanskou devatenáctku dostal do juniorské Ligy mistrů, s talentovanými mladíky hrál moderní ofenzivní fotbal. Radost pohledět.

I proto loni na podzim po odchodu Zdeňka Ščasného převzal první tým Letenských. Hned na úvod Sparta přehrála Inter Milán, následně svalila i Beer Ševu a Southampton, čímž si zajistila postup do jarní fáze Evropské ligy.

Právě období po zimě ale ukázalo, že Holoubek byl vhozen do vody, ve které ještě nebyl schopen plavat. Dolehl na něj enormní tlak v největším českém klubu, stoprocentně se nemohl opřít o své kolegy, v mužstvu to herně neladilo. Logickým vyústěním bylo, že Holoubek ještě v průběhu jara skončil a vrátil se k práci v mládeži.

Nyní se před ním otevírá další příležitost. Ani v Liberci to nebude mít jednoduché, je ve hvězdách, v jakém složení a kondici po zimním přestupovém období kádr Slovanu vlastně bude. I ze strany majitele Ludvíka Karla lze očekávat silný tlak na dobré výsledky.

Přesto platí, že Liberec není Sparta. Na téhle štaci má Holoubek příležitost ukázat, že už není pouze dorosteneckým koučem. Že výstup do nejvyššího trenérského patra zvládl.

TOP 5 gólů Liberce: Trpišovského patent - útočící beci
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud