19. ledna 2018 • 17:05

Baník ulovil Fleišmana. Nemohli jsme konkurovat, zní z Boleslavi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další zimní posilou fotbalistů Ostravy se stal zkušený levý obránce Jiří Fleišman, který přestoupil z Mladé Boleslavi. Třiatřicetiletý bek podepsal smlouvu na rok a půl s opcí. Mladoboleslavský klub ho chtěl udržet, ale nemohl konkurovat finanční nabíce Baníku.



"Jednání nebyla úplně jednoduchá. Vzhledem k tomu, že hráč měl stále platnou smlouvu v Mladé Boleslavi, dohadovali jsme se o výši odstupného, ale nakonec se nám povedlo najít konsenzus. Získáváme velmi kvalitního a vyzkoušeného ligového fotbalistu, který by nám měl hodně pomoci," řekl sportovní ředitel Baníku Dušan Vrťo.

Obránce Mladé Boleslavi Jiří Fleišman ukázal rozhodčímu, že aut patří Plzni Obránce Mladé Boleslavi Jiří Fleišman ukázal rozhodčímu, že aut patří PlzniFoto iSport TV

Bývalý hráč Mostu, Blšan a Sokolova Fleišman strávil většinu ligové kariéry v Liberci, s kterým získal mistrovský titul. V roce 2015 zamířil do Mladé Boleslavi, kde také nastupoval pravidelně. Na podzim odehrál 14 zápasů. Celkem má v lize odehráno 191 utkání a vstřelil osm branek. V červnu 2014 si zahrál za českou reprezentaci přátelský zápas proti Rakousku.

"Je tu veliká kvalita. Majitel klubu dělá všechno pro to, aby ligu zachránil. I my noví hráči si uvědomujeme, že do nás klub vložil nějakou důvěru a vynasnažím se, abych ji splatil výkony na hřišti. Navíc se těším, že si zahraju před výbornými fanoušky, kteří umí udělat výbornou atmosféru," uvedl Fleišman.

V Mladé Boleslavi měli zájem, aby Fleišman v klubu zůstal, ale nedohodli se s ním na prodloužení smlouvy. "Dostal nabídku z Baníku, které jsme nemohli konkurovat. Protože naše snaha o dohodu byla marná, ukončili jsme ve vzájemné shodě jeho působení v mladoboleslavském klubu s platností k osmnáctému lednu," řekl sportovní manažer Boleslavi Jaroslav Bílek.

Baník, který je po podzimu na sestupovém patnáctém místě, už v zimě angažoval Dameho Diopa, Martina Filla, Milana Jiráska a francouzského stopera Christopheho Psychého. Na zkoušku přišli brankáři Viktor Budinský s Michalem Bártou.

Mladá Boleslav - Bohemians: Fleišmanova rána z dálky proletěla těsně vedle brány Bohemians
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud