Michal Koštuřík
15. února 2018 • 15:30

Brno má problém, posilu trápí zdraví a kondice. Acosta se těší na Bohemku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemilá zvěst pro Zbrojovku. Rus Konstantin Bazeljuk, avizovaná jednička do brněnského útoku, zatím není ve stavu, aby mužstvo svými góly spasil. Čtyřiadvacetiletou posilu z CSKA Moskva od soustředění v Turecku trápí zanícený prst na levé noze a podle všeho nenastoupí v sobotu na Bohemians. Maximálně bude na lavičce. „Doufám, že nám během jara pomůže, ale jestli to bude i v prvním, druhém nebo třetím kole, to je otázka,“ pokrčil rameny kouč Roman Pivarník.



Dorazil jako velká posila. V přípravě takřka z voleje sestřelil dvěma brankami Austrii Vídeň na jejím hřišti a trenér Pivarník ho bral jako jasnou volbu na hrot. Jenže tak jednoznačné to nakonec nebude. „Něco už ukázal, ale deficity jsou větší, než jsme si mysleli,“ naznačil kouč, že ruský útočník není v ideální kondici. Do toho se přidalo zranění, kvůli němuž Bazeljuk vynechal generálku s Chabarovskem.

Nedá se čekat, že by pozítří naskočil do hry od první minuty. Počítá se s jedním z dua osmnáctiletých mladíků Martin Zikl-Antonín Růsek. V přípravě vypadal o chlup lépe druhý jmenovaný, který na podzim hostoval ve Znojmě. Pro jeho vrstevníka zase mluví podzimní zkušenost s první ligou, kde po přesunu z dorostu okamžitě zaujal.

Rozjezd jarní sezony tak nejspíš proběhne bez Bazeljuka, další zahraniční akvizice však v sestavě bude určitě. K Botiči se vrátí Rafael Acosta, jenž tam v ročníku 2015/2016 válel pod Pivarníkem. Pak odešel do Mexika. „Bohemka mi dala hodně, vyzrál jsem tam. I díky trenérovi,“ ukázal uruguayský záložník na vedle sedícího kouče. Právě s jeho podporou zvládl rychle aklimatizaci na český fotbal.

Nyní se znovu sešli, tentokrát v Brně. A jarní cestu za záchranou odstartují právě na ikonickém stadionku v Praze. „V Bohemce měl vysokou výkonnost,“ podotkl Pivarník. „Od té doby Rafa zvážněl. Je o dva roky starší, vyzrálejší. Nejlepší roky má pořád před sebou. Má obrovský cit pro míč a pro prostor. Balon ho poslouchá. V tom je silný,“ dodal brněnský stratég. „Trenér vyznává styl, který je pro mě konformní a vyhovuje mi. Kouč je výborný a mám ho rád,“ přiznal Acosta.

Oba muži se k Botiči těší. „Bohemka je klub, který mi dal hodně. Doma hodně tlačí, v tom je silný. Těžko se tam vítězí. Musíme hrát chytře, abychom vyhráli. Bude to můj první zápas za Brno a navíc na tomto místě. Je to pro mě speciální,“ připustil dynamický záložník, jenž má místo na pravém kraji středové řady. „Vím, z čeho Bohemka doma těží. Nehraje se tam jednoduše,“ dodal Pivarník, jenž vedl „klokany“ v letech 2014-2016.

TOP 5 gólů Brna: Parádička od Pilíka nebo první ligová trefa Zikla
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud