6. března 2018 • 05:00

LIGOVÉ STŘIHY: Stramaccioni udělal chybu už v Interu, Hapal Spartu osvěží

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Éra Andrey Stramaccioniho ve Spartě končí, nahradí ho Pavel Hapal. Střídání trenérů v klubu, který nenaplňuje vysoké ambice a po remíze s Brnem 1:1 v 19. kole je v HET lize stále až pátý, se věnuje také fotbalový expert deníku Sport David Střihavka v pořadu iSport TV Ligové střihy.



Po podzimních rozpacích přišly… jarní rozpaky. Výsledky Sparty se nezvedly a trpělivost s trenérem Stramaccionem vypršela. „Je to logické řešení momentální situace. Sparta nenavázala na to, co naznačovala v přípravě. Přítomnost Kangy a Stanciua se na hřišti prakticky neprojevila. Proti Liberci hrála Sparta dobře dvacet minut, pak už to šlo dolů. A není možné si pak dovolit ztrácet body proti Brnu a na Slovácku,“ sečetl Střihavka jarní bilanci.

„Věřil jsem do poslední chvíle, že jdou správnou cestou. Trenér spoléhal na kreativní hráče, kteří měli přinést nadstavbu, a to se nedělo,“ připomněl.

Stramaccioni je podle něj progresivní kouč, ale svoji kariéru špatně nasměroval hned na začátku poté, co vyhrál juniorskou Ligu mistrů s Interem Milán a přešel k áčku. „Největší chyba nastala, když naskočil rovnou do velkého fotbalu a rovnou do Interu Milán. Jeho životopis tím vyrostl, pak šel formou velkých klubů.“ Po Udine a Panathinaikosu Atény zakotvil Stramaccioni ve Spartě, ale ve funkci se neudržel ani jednu sezonu.

LIGOVÉ STŘIHY: Hapal přinese Spartě svěží duch, Stramaccioni chyboval už v Interu
Video se připravuje ...

Jeho nástupcem bude Pavel Hapal, který si naposledy udělal jméno u slovenské jednadvacítky a ve Spartě dřív působil krátce jako hráč. Střihavka ho navíc zná ze společného působení v Žilině a Baníku Ostrava. „Mám pro něj jen chválu, hrálo se mi pod ním velmi dobře. Máme dodnes velmi dobrý vztah,“ přiznal.

Jaký bude Hapalův přínos pro Spartu? „Může přinést dobrou atmosféru, komunikuje s hráči, důvěřuje jim. Když přijde do kabiny, přinese tam svěží týmový duch a to je přesně to, co Sparta nyní potřebuje. Slovenská jednadvacítka pod ním hrála útočný fotbal. Ale jeho největší deviza je v lidskosti v kabině.“

V pořadu Ligové střihy rozebere David Střihavka nedostatky jednotlivých posil Sparty a prozradí, který hráč ho v nejvyšší soutěži o víkendu zaujal.

Stramaccioniho éra ve Spartě končí: výhry v menšině, zklamání v lize i Evropě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud