Radek Špryňar
Premium
13. dubna 2018 • 15:33

Zaskočený Vrba ztrácí v Plzni kontrolu. Co mu vyčetl Šádek?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na podzim nepolapitelná Plzeň se chytila do spletité pavučiny a čím dál víc se do ní zamotává. Jedinkrát ze sedmi jarních pokusů zvítězila, naposledy po sebedestruktivním výkonu vybouchla 2:5 s Bohemians. Trenér Pavel Vrba je poprvé ve své plzeňské éře vystaven přívalu neúspěchů. I když Viktoria stále vede HET ligu o sedm bodů a vše má ve své moci, je evidentní, že někdejší reprezentační kouč ztrácí kontrolu nad týmem i vývojem sezony. A nedělní střet se Spartou se neúprosně blíží. Co západočeský kouč nezvládá, co mu vyčetl generální manažer Adolf Šádek a jaké dělá jeho tým chyby? Utkání mezi Plzní a Spartou sledujte ŽIVĚ na iSport.cz >>



Býval mužem, jemuž nad hlavou svítila svatozář. Z provinčního klubu na západě Čech, který osciloval mezi první a druhou ligou, vybudoval úspěšné perpetuum mobile. Plzni zařídil tituly, obstaral jí vstupenky do Ligy mistrů. Renomé Pavla Vrby se dotýkalo nebes.

Vrcholem mělo být působení u národního týmu, kam se jednoho prosincového dne roku 2013 poněkud násilně přesunul. Navzdory rozklížení vztahů v Plzni, zejména s generálním ředitelem Adolfem Šádkem. Následoval postup na mistrovství Evropy, neúspěch v základní skupině, přičemž prezentace hry byla následně podrobena drtivé kritice.

Přes rozporuplné angažmá v ruské Machačkale, kde čtyřiapadesátiletý trenér vydržel z rozličných důvodů jen půl roku, se vrátil minulé léto do Plzně. Naplánoval si úspěch se „starou partou“, do týmu vrátil Daniela Koláře . Na podzim zválcoval s pověstným proutkem v ruce celou ligu. Nad hlavou mu začínalo opět cosi svítit. Fotbal Plzně měl šmrnc, důvtip, rychlost, moderní prvky.

Nedělní utkání mezi Plzní a Spartou sledujte ŽIVĚ na iSport.cz >>

Dominance byla pro konkurenci krutá, zhmotněná do čtrnáctibodového náskoku. Experti se shodovali: „Není nic, co by mohlo Plzeň připravit o titul.“ Po sedmi jarních kolech se náskok zúžil na polovinu. Viktoria vyhrála jen jedinkrát, a to ještě se štěstím ve Zlíně. V neděli pak totálně selhala proti Bohemians.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud