Jakub Dvořák
21. dubna 2018 • 09:53

Přímák à la Stanciu! Před dvěma roky Sparta, teď to stejně odnesl Jablonec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to jako přes kopírák. V červenci 2016 na Letné Nicolae Stanciu gólem z přímého kopu vyrovnal v dresu Steauy úvodní bitvu 3. předkola Ligy mistrů. V pátek na tom samém místě jako hráč Sparty načal Jablonec. Stejně jako před dvěma roky zakroutil míč k levé tyči a běžel se radovat. Hostující brankář Hrubý neměl šanci. "Po posledním tréninku před každým zápasem zůstáváme se spoluhráči na hřišti a trénujeme přímé kopy. Myslím, že se s každým tréninkem a zápasem zlepšuji," přiznal po utkání Stanciu, jak na své přednosti pracuje.



Jeho kopací technika je věru vytříbená. Ne-li v české lize vůbec nejlepší. Nejen, že Nicolae Stanciu umí vypálit či odcentrovat oběma nohama, umí také skvěle zahrávat standardní situace.

Přesvědčili se o tom i jablonečtí hráči, které rumunský záložník při výjimečně teplém dubnovém večeru doslova zmrazil parádní trefou.

„Tušil jsem, že jsem míč dobře trefil. A že skončil v brance? Jsem moc rád, že jsem se trefil z přímého kopu a pomohl týmu k výhře,“ usmíval se po utkání nejdražší hráč v historii ligy, za kterého Sparta v zimě vysázela Anderlechtu 96 milionů korun.

Sparta - Jablonec: Stanciu se trefil nádherně přes zeď a Sparta vede 1:0
Video se připravuje ...

Jeho gól až nápadně připomínal ten, kterým v létě 2016 sparťanské fanoušky naštval. Pražané tehdy vedli v boji o Champions League nad Steauou Bukurešť 1:0 a bránili nadějný výsledek do odvety. V 75. minutě si však míč jen pár metrů za hranicí velkého vápna našteloval muž s číslem 10 na zádech a nedal Davidu Bičíkovi šanci zasáhnout.

VIDEO: Stanciův gól v červenci 2016 proti Spartě

CELÝ SESTŘIH: 3. předkolo LM: Sparta - Steaua 1:1
Video se připravuje ...

V pátek však byla situaci odlišná. Stanciu nyní hájí barvy Sparty a tak naopak jeho povedenou trefu přes zeď oslavila celá Letná. Včetně trenéra Pavla Hapala, který však z jeho kousku nebyl nijak překvapen.

„Gól Stancia z přímého kopu není nic nového. On kope přímáky nádherně i v tréninku, je radost se na něj dívat. Prakticky se nemýlí a má neskutečné procento úspěšnosti. Na světě jsou velmi dobří exekutoři a on patří mezi ně," chválil trenér.

„Ano, trénuji je. Po posledním tréninku před každým zápasem zůstáváme se spoluhráči na hřišti a trénujeme přímé kopy. Myslím, že se s každým tréninkem a zápasem zlepšuji,“ přiznal Stanciu, jak standardní situace driluje.

Nicolae Stanciu slaví pátou ligovou branku
Nicolae Stanciu slaví pátou ligovou branku
CELÝ SESTŘIH: Sparta - Jablonec 2:0. Parádně se trefil Stanciu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud