Jan Vacek
23. května 2018 • 14:31

Mladý Rusnák do Sparty? Nejspíš NE, Američané chtějí 175 milionů

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouká všemi směry, jak by nejlépe posílila kádr pro příští sezonu. Podle informací ze zámoří si Sparta v tamním celku Real Salt Lake vyhlédla ofenzivního záložníka Alberta Rusnáka. Podle informací portálu iSport.cz ale k transferu nedojde, americký klub si za slovenského reprezentanta řekl astronomických sedm milionů eur (175 milionů korun).



Trenér Letenských Pavel Hapal o Alberta Rusnáka hodně stál. Dokonale ho zná ze společného působení ve slovenské jednadvacítce, třiadvacetiletý ofenzivní záložník by rozhodně měl Spartě co nabídnout.

Vedení pražského klubu proto začátkem května oslovilo zástupce týmu Real Salt Lake, za který Rusnák nastupuje v tamní Major League Soccer. Odpověď ze Severní Ameriky ovšem šéfy Letenských šokovala. „Salt Lake za Rusnáka požadovalo sedm milionů eur, o jiné částce se vůbec nechtělo bavit,“ uvedl pro iSport.cz zdroj detailně obeznámený s děním ve Spartě.

Pražané při tom byli připravení za někdejšího hráče Manchesteru City či Groningenu nabídnout 1,5 milionu eur (37,5 milionů korun) s tím, že v případě provize z dalšího přestupu by se suma vyšplhala ke dvěma milionům eur (50 milionů korun).

S ohledem na to, jak velká finanční propast čněla mezi představami obou klubů, se proto Sparta rozhodla tuhle variantu uložit k ledu. Pokud Američané výrazně nesleví, což se jeví téměř nereálně, Rusnák rudý dres přes hlavu nepřetáhne.

Lafata: Pro tyhle chvíle jsem hrál fotbal. Jsem rád, že končím na vrcholu
Video se připravuje ...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Olomouc 1:0. Lafata se rozloučil výhrou, gól dal Šural
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud