6. července 2018 • 16:50

České Budějovice - Sparta 2:1. O další prohře rozhodla hrubka a nájezd

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťané se v přípravě nadále trápí. Z pěti zápasů zatím vyhráli jediný a hned třikrát prohráli. Naposledy v pátek v Českých Budějovicích, kam si odskočila ze soustředění v Rakousku. S druholigovým týmem Sparta prohrála 1:2. Jediný gól Letenských vstřelil Lukáš Vácha, za Dynamo skórovali Jiří Kladrubský a na začátku druhého poločasu rozhodl po obrovské chybě sparťanů Lukáš Pouček, který poslal míč do prázdné branky po přečíslení tří na jednoho.



Góly

Domácí: 36. Kladrubský, 47. Pouček

Hosté: 18. Vácha

Sestavy

Domácí: Křížek – Řezáč (46. Havel), Kladrubský (K), Novák (75. Fišl), Helešic – Čavoš, Javorek (75. Čermák) – Wermke (46. Šplíchal), Pouček (57. Švantner), Mrsić (75. Rychnovský) – Táborský (46. Gebert).

Hosté: Heča – Chipciu (K) (46. Chvátal), Štetina (46. Costa), Kaya, M. Frýdek (64. Civič) – Vácha (64. Kulhánek) – Vukadinovič (64. Ben Chaim), Kanga (46. Stanciu), Mustedanagič, Vatajelu (46. Ristič) – Pulkrab (64. Šural).

Rozhodčí

Jílek – Němec, Novotný

Stadion

Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice

Návštěva

1841 diváků

Fotbalisté Sparty v pátém utkání letní přípravy potřetí prohráli. Pražané v Českých Budějovicích neudrželi vedení a druholigovému soupeři podlehli 1:2.

Spartu sice poslal do vedení v 18. minutě tečovanou střelou Lukáš Vácha, ale ještě před pauzou vyrovnal z penalty po Štetinově faulu bývalý hráč letenského mužstva Jiří Kladrubský.

Vácha: Pořád se cítím ve sparťanském dresu dobře. Porážka je ale neakceptovatelná!
Video se připravuje ...

Dvě minuty po pauze udělal stoper hostů Semih Kaya velkou chybu v rozehrávce a rychlý budějovický brejk zakončil Lukáš Pouček střelou do odkryté branky. V závěru měli sparťané šance, ale Kaya ani střídající Mihailo Ristič neuspěli.

„Bylo to úplně nepovedené utkání, viděli jsme hodně slabých výkonů a mnoho individuálních chyb. A to nemyslím jen dozadu, za velkou chybu považuji i to, když hráč nepromění jasnou gólovou příležitost,“ zlobil se na klubovém webu sparťanský trenér Pavel Hapal.

Hapal: Nevidím nic moc pozitivního, pro vítězství jsme udělali málo
Video se připravuje ...

„Hráči jsou velice zklamaní, ale to jim už nepomůže. Jediné, co jim pomůže, je, aby se o lepší výsledek rvali daleko kvalitněji, než jak to předvedli dnes. Je třeba si to vyhodnotit a udělat všechno pro to, aby se takové výkony neopakovaly,“ doplnil Hapal.

Jeho svěřenci před Českými Budějovicemi ještě podlehli 0:1 Celticu Glasgow a 1:2 Trenčínu, který také jednou porazili 4:2. S dalším slovenským protivníkem Ružomberokem remizovali 0:0.

Sparťané mají po další prohře v přípravě s Českými Budějovicemi nad čím přemýšlet
Sparťané mají po další prohře v přípravě s Českými Budějovicemi nad čím přemýšlet

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud